Ik krijg graag cadeaus. Ik geef er nog veel liever. Ik heb een lijstje dat ik bijhoud, waar ik er af en toe ééntje van schrap omdat ik het weggeven heb. Ik kriebel dat allemaal neer, en ik probeer het te onthouden als mensen zeggen ‘oh, dat vind ik leuk.’ Ik geef dat dan door aan mensen die op zoek zijn, of ik gebruik het zelf.

Mijn lijstje krijgt ge niet, ah neen, wat moet ik anders kopen de komende 10 jaar? Wat je wel krijgt, is een lijstje met dingen die ik even fantastisch vind, maar die ik zelf al heb, of heb gegeven of niet kan betalen. Maar dat kunt u misschien wel.

Ik heb een gruwel aan wegwerpcadeaus en ik moet mijn omgeving daar elk jaar voor waarschuwen: ik heb nu éénmaal meisjestruien genoeg in maat 3 jaar, net als sokken en pyama’s. Mijn dochter heeft 6 slaaptenues, drie van flanel en drie van katoen en daar doe ik lang mee. Ik heb ze gekregen en ik zal ze gebruiken tot Simonne er is uitgegroeid. Niet meer, niet minder. Ik hou niet van plastieken prullen die na 2 weken kapot zijn en die de afvalberg alleen maar groter maken. Ik heb al speelgoed, mensen, want soms vergeten jullie misschien dat Simonne niet mijn eerste baby is. Ik moet dat dus toch systematisch weggeven, want anders kan ik straks mijn voordeur niet meer binnen. En dat is toch echt een reden om een héél klein beetje niet zo dankbaar meer te zijn.

voor de fietser: een (dure)Columbia-jas. Lap, dat is dan ook zowat het duurste van de rij. Maar mijn jas zorgt ervoor dat ik niet helemaal debiel word van de kou, geen wind voel en niet kleddernat op ‘t werk toekom. Het is de beste winterinvestering ooit. Dus als ge een lief hebt die dat verdient en ge hebt net uw eindejaarspremie gekregen: go go go.

voor de schrijver: My life Story. gekregen! en voorwaar het meest fijne geschenk voor simonne, omdat ik graag schrijf met de hand.

voor degene die veel van mooie dingen houdt: een boekenlampje.

voor de slaapkop: kussens. en dekentjes. ik snap niet dat je dat ooit teveel kunt hebben. alleen niet in slechte fleece, want dat geeft electriek en dat is lelijk.

voor de bourgondiër die ook van lezen en kijken houdt: InDe Wulf – Kobe Desramaults. het boek. ik hoop keihard dat ik het krijg.

voor de planner: een lederen agenda. er gaat niks boven mijn verweerde, bruine, oude lederen agenda. met een verse vulling in het begin van het jaar.

voor de handtassenverzamelaar: Hanne Beutels

in tijden van keukengekte: een grillplaat, die je dicht kunt plooien, zodat die gelijkmatig roostert.

Als u nu echt nog een goed geschenk kent, dat zowat in mijn lijstje past, zet het maar in mijn commentaren. Dat is goud waard voor volgend jaar.

10 Responses to “Vertellementen heeft ook een lijstje hoor.”

 1. elke Says:

  Bestaat er fleece die geen ellentriek afgeeft? Echt? Red mij! Ik word zot van die dingen maar kan er niet zonder.

 2. Marie Says:

  Ja! Anouk kreeg ooit een roze Didl-deken voor haar eerste communiefeest, en dat is het beste, warmste en gezelligste deken dat wij ooit gekregen hebben. En we hebben er veel.

 3. Polkadotjes Says:

  O wow…dat ‘Life Story’ boek en boekenlampje zijn gewoon geniaal.
  Nog zo’n ideeën graag!

 4. marie Says:

  Boek in Au Bon Marché, denk ik. In het zilver 🙂

 5. cica Says:

  De Snoopy fleece dekentjes die je onlangs kon sparen in de supermarkt geven geen ellentriek , Elke……Er liggen nog véél dekentjes te wachten in de rekken. 😉

  Ik ben geen planner , maar misschien dat ik het zou worden met zo’n lederen agenda. Iets voor op mijn lijstje van volgend jaar. 😀

  Marie , als je nog kleertjes voor Simonne kan gebruiken , de mama van E & L doen er weg.Let me know 😉

  knuff aan m’n schatjes :*

 6. Machteld Says:

  Ik kreeg van jou ooit een vilten tasje, weet je nog, op het kerstfeest bij Ingrid? Wel, het hing een beetje te hangen in mijn bureau, tot het op een dag zijn ware bestemming kreeg: het mooiste iPad-tasje dat ik ooit gezien heb, ik krijg er nog altijd complimentjes voor…

 7. Kruimel Says:

  Dat boekenlampje…

 8. Tess Says:

  Maar geweldig dat Life Story boek, dat moet ik toch onthouden mocht het er hier ooit eens van komen.

 9. Marie Says:

  Cool cool Machteld.

 10. Suanne Tannehill Says:

  Aw, it was a very excellent post. In thought I would like to devote writing such as this furthermore,?¡ìC spending time and specific work to produce a great write-up?- nonetheless so what can I say?- I waste time alot and never at all appear to obtain one thing completed.

Leave a Reply