Ik houd van Jeroen Meus

December 15th, 2010

Ik hou van alles wat hij doet.

Ik hou ook van Wim Opbrouck. En van alles wat hij doet. Zoals de manier waarop hij vertelt hoe belangrijk hij het vindt dat een tafel netjes wordt gedekt. Met de messen aan de juiste kant, en de kartelrandjes naar binnen.

Ik hou ook van echte servetten. Witte, stevige, die niet helemaal vierkantig zijn, waardoor ze niet perfect geplooid kunnen worden. Als ze net gesteven zijn.

Dat leer ik nu aan de kinderen, sie. Het oog voor een goed gedekte feesttafel. Zonder excentriek te zijn, maar gewoon door een beetje op te letten.

Servetten en goei glazen, eigenlijk. Daar gaat het om. En het eten, uiteraard. Daar draait het nog het meest van al om.

9 Responses to “Ik houd van Jeroen Meus”

 1. Sarah Says:

  Oh ik ook! ik ook!
  Vooral van grote (gevulde ) glazen en idd goei gesteven witte servetten zonder geur!

 2. Polkadotjes Says:

  Oh Jeroen en Wim…die zou ik ook wel eens tegen mijn gilet willen trekken.
  En feesttafels: love’m. Ik steek daar ook altijd veel tijd in.
  Al beter?

 3. Els Says:

  Zalig, eenvoudig en mooi.
  Weet je, restaurants met stoffen servietten, liefst gesteven, hebben bij mijn lieve man een grote streep voor…al is het een pizzeria op een marktpleintje van een onooglijk klein dorpje op vakantie.

 4. Marie Says:

  Ik ben beter, ja. Merci. Als ik nu de volgende keer wat meer tijd heb als ik u zie voorbijpasseren op school…
  Els, ik zie het zo voor me.

 5. Sandy Says:

  Kan ik mijn zoon dan eens langsbrengen? Dek je de tafel dan eens mooi voor een feestje, wil meneer toch nog altijd liefst zijn bordje van de efteling dat zo totaal niet bij mijn schoon servies past…

 6. tante Ingrid Says:

  En als het kan nog een mooi stukje zilver erbij….

 7. Marie Says:

  Breng hem maar Sandy, ik zal het hem leren 🙂
  En ja, zilver ook, helemaal vergeten.

 8. elke Says:

  Wegens teveel geschreven en te druk de laatste tijd pas vandaag op de naam bij de reactie geklikt (over sint en 6 december – met dank voor het akkoord zijn trouwens, je bent één van de weinige blijkbaar). Maar waar ik dus naartoe wou: amaaaaai, wat mooi geschreven hier allemaal. Kom zeker terug.

 9. marie Says:

  Dag Elke, moest ik Facebook hebben, dan konden we een fanclub oprichten voor ‘Sint op 6 december’. Ook al waren we maar met twee.
  Merci hé.

Leave a Reply