Good Feeling

November 19th, 2010

Allee zeg.

Ik kreeg nog een keer kippevel vandaag.

Zonet, eigenlijk. Toen ik naar het kweelderigste liedje van de Violent Femmes luisterde.

Dat is het laatste nummer van de cd die ik van één van onze meest fantastische maten heb gekregen. Ik krijg alles wat ik wil, als het maar muziek is. Of boeken. Hij gaat zomaar een nachtje een muziek draaien op onzen trouw. Als hij een stoel krijgt, heeft hij gevraagd. Ik zie hem niet veel, maar graag. Net als zijn lief, die al even fantastisch is. En onzen andere maat, de vrijdagavondcompagnon van mijn lief, en onze kerstinvité.

Kippevel, ik zei het toch. Ge moogt niet vergeten dat heel mijn lijf aan het afkicken is van kindjes krijgen, en af en toe vergeten de hormonen dat ze niet hier moeten zijn. Ze moeten zich haasten naar ergens anders, en ik weet naar waar. Maar ik zeg het u lekker niet.

Ik ben een watje geworden, door al dat gespuis in mijn lijf. Ik bleit al bijna als den facteur op het werk vriendelijk is. Allee allee allee.

Of als ik een brief krijg uit het verre Rusland, van mijn blogmaatje. Dan bleit ik ook een beetje. Met een Russische busticketje erin. Waarop 6 cijfers staan. En als de som van de eerste 3 cijfers gelijk is aan de som van de laatste 3, dan brengt dat geluk. Ik koester het, als een picknickje in de jaszak van mijn dochter. Merci daar van aan den andere kant van de wereld.

Maar watjes moeten ook netjes gekleed gaan op hun trouwdag, neen?

Ik heb nog niks, alleen een ring. Die eigenlijk ook nog niet echt binnen is.

Help. Ik trouw binnen 2 weken. Straks moet ik mijn eigen trouwkleed naaien zeg.

8 Responses to “Good Feeling”

 1. mamasha Says:

  Hadde dat nu eergisteren gezegd, we haddenu rap en tezamen een kleed genaaid!

 2. Sarah Says:

  Dat zijn de beste trouwerijen! Ge vindt wel iets 😉 x

 3. huguette Says:

  Altijd bereid het trouwkleed mee te gaan kiezen als Jan niet meegaat tenminste…

 4. huguette Says:

  Oei, nu is het alsof ik iets tegen Jan heb. Je begrijpt wat ik bedoel, he. Dat jullie dat liever samen willen doen, bedoel ik.

 5. Els Says:

  O die emoties, ik heb ze al vervloekt, ik heb ze al gekoesterd. Is het door de zwangerschappen, is het echt door de hormonen? Of, zijn sommigen zo gebakken. Voor mezelf wil ik de beide verklaringen geloven…Hier en daar een handvat zoeken en vastnemen om de emoties te hanteren kan wonderen doen! Ik dreig in een filosofisch discours terecht te komen,dus over naar het trouwkleed!
  Vrijdag in onze mooi stad Gent ben ik zowaar op een prachtige feestelijke jurk gestoten, origineel en toch met een knipoog, ideaal voor een schitterende trouwerij! Ik laat het je wel weten…succes alleszins!

 6. Tess Says:

  Het is omdat ik je het zo gun.

  Succes met je zoektocht lieve Marie!

 7. nele Says:

  succes met het kleedje!

 8. Carmine Skyles Says:

  4127Schmader@gmail.com

Leave a Reply