Weekmenuten.

November 10th, 2010

Het zat zo, Madame deed al een tijdje van weekmenuten.

De vraag ‘Wat eten we vandaag?’ zal, naast ‘Mama, wil je mij pakken?’ en ‘Mama, een fuif, wil je nog eens uitleggen wat dat precies is?’ zowat de meest gehoorde vraag van de dag zijn hier. Dat pakken, dat doe ik, ook al weegt ze teveel, en dat antwoord op die fuif-vraag, dat ken ik ook. Veel te goed, zelfs. Maar op de eerste vraag moest ik tot voor kort soms veel te lang het antwoord schuldig blijven. Geen inspiratie, geen tijd, geen goesting, u kent dat wel.

Toen het derde kind er was, drong een échte planning zich op. Ik ben zo al chaotisch genoeg.

En die planning, dat werkt. Echt, zelfs voor een lui mens als ik. Het maakt mijn hoofd leeg, bewaakt mijn portemonnee (verbouwingen, ja ja) en zorgt er bovendien van de eerste keer ook voor dat we lekker, gevarieerd en vers eten. Meestal toch.

Madame was mij natuurlijk voor, zoals altijd, want zij zwierde dat op haar blog, zodat gij en ik er ook van kunnen profiteren. Ik deed dat netjes op een blaadje dat hier een hele week rondslingert, maar meestal netjes wordt gevolgd.

Zo ontstond Weekmenuten. En aangezien zij het zo al druk genoeg heeft, neem ik de dagelijkse leiding op mij.

Ge moet een keer gaan kijken, ja. En vooral: wacht nog efkes af, wat spanning kan geen kwaad.

Wat ik u wel al verklap, trouwe lezer, want dat bent u, dat is dat niet alleen wij, maar ook échte coole mensen ons vervoegen. Mensen die graag koken, vooral. Misschien met een andere planning, omdat hun leven er een stuk anders uitziet, maar toch. Zot wijs, zou mijn puber zeggen.

Allee hup, ge moest al weg zijn.

16 Responses to “Weekmenuten.”

 1. caroline Says:

  !cool! zou mijn prille kleuter zeggen.
  Het zit blijkbaar in de lucht, ik heb zondag het schrijfbord leeggemaakt om er dan ons weekmenu op te zwieren (én ik volgde het bovendien stipt!).

 2. oontje Says:

  Ik volg! Uw blog, hé.
  Mijn blaadjes zijn nog niet van die orde dat ze voor publicatie vatbaar zijn.

 3. marie Says:

  ah, Caroline, het zit in de lucht, dus. Cool, inderdaad.

 4. Els Says:

  zo een weekplanning…ik stel die steeds op donderdagavond op. Om dan met mijn lijstje de boodschappen via internet te doen voor de volgende week, om te zien wat ik nog hier of daar moet halen op zaterdag. Gevolg: in de week doe ik zo goed als geen boodschappen en de vraag “wat gaan we eten” lijkt niet meer naar voor te komen. Dat geeft rust, ruimte voor andere (soms belangrijkere) dingen in mijn hoofd.
  Laatst probeerde ik het eens anders…ik wou het toeval meer laten spelen, wou eens af van dat geplan. En neen, voor ons gezin van 7 was dat helemaal niet ideaal.
  Ja, plannen zit in mijn bloed schijnt (zeggen de mensen tot vervelens toe die met me werken), ik heb het nodig. Ik ben benieuwd naar weekmenuten! Nieuwe tips zijn altijd super! Succes!!!
  En,vertel eens Marie, wanneer ben je écht cool???;-)

 5. elke Says:

  Ik haatte dat vroeger, op maandag worst, op zaterdag spaghetti en vrijdag vis natuurlijk en ik nam me voor, nooit maar dan ook nooit, dergerlijk netjes geregeld leven te gaan leiden… Maar ik heb moeten zwichten, het maakt het leven inderdaad gemakkelijker (en goeikoper). Ik kijk vol spanning uit naar de weekmenuten.

 6. Tess Says:

  Leuk! 🙂

 7. Lichtindeduisternis Says:

  Goed plan! Ik ben al eens gaan kijken, maar slaagde er niet meteen in om daar een reactie achter te laten. Blogspot )-:.

 8. Isabel Says:

  Deftig!

  Mijn dochter zou zeggen: bère!

 9. marie Says:

  Ken je de beire-t-shirts die iemand uit Ieper maakt, voor baby’s en kindjes?
  Wijs.

 10. huguette Says:

  Zo’n planning zou wel ideaal zijn voor zo’n chaotische twijfelaar zoals ik.
  Ik geef het hier onmiddellijk toe dat ik schaamteloos van jullie weekmenu’s ga pikken!

 11. TheMiss Says:

  Een weekplanning werkte niet zo goed bij ons. Wij trekken lotjes met gerechtjes op elke week. :p Komt een beetje op hetzelfde neer, toch? 🙂

 12. marie Says:

  TheMiss: maar zeker, wat een goed idee!

 13. marie Says:

  Echte coole mensen zoals jij, Els.

 14. Isabel Says:

  Oh neen die ken ik niet! Bestaat er een site van? ‘k Ga eens googlen.

 15. Veetje Says:

  Hoera hoera, weer een schoon initiatief bij op de wereld!

 16. cica Says:

  Marie ,
  er ontbreekt een optie om ginder een reactie te kunnen achterlaten. Ik heb al alles geprobeerd maar het lukt gewoon niet 🙁

Leave a Reply