De Ladies

November 6th, 2010

Het is hier stil.

De kleinste zit op een stuk brood te zuigen, met stip haar favoriete bezigheid.

De tweede is nog altijd verschrikt van boormachines, stofzuigers en hamers, en is veiligheidshalve mee met mijn vriendin voor een paar uur.

De derde, de oudste dus, die is jarig. 11 jaar. Ze heeft drie vriendinnen op bezoek en er werd nogal wat afgegiecheld het laatste uur. Het gaat nog altijd af en toe over Playmobil, maar ik luister mee vanuit de keuken en ik hoor verdacht veel ‘oh my god’, ‘Florian’, en ‘Noam’. Gevolgd door nog meer gegiechel, rologen en fluisterstemmen. Ze hadden honger, de dametjes, en ze wilden wel eens iets speciaals, zo. Niks door mij gemaakt, want dat is bij momenten zo not cool. Pizzabroodjes van de Turkse bakker op de hoek, dat is pas cool. Want je kunt daar aan tafeltjes zitten en babbelen zonder een moeder die je stoort. Of je hoort.

Dus het is hier stil, en ik hou me nog wat bezig met de voorbereidingen voor het eten vandenavond. Voor ons vrienden. Want die vinden dat – gelukkig- wel cool.

Ik lach ondertussen ook een beetje, met de term ‘slow coffee’, die ik in den Delicious las, als in ‘koffie die je zelf maakt, met een filterzakje en verse koffiebonen, met ingewikkelde druppelsystemen’. Soms zijn culinaire trendwatchers, net als moeders, zo not cool.

3 Responses to “De Ladies”

 1. cica Says:

  Florian lijkt op velen een ferme indruk na te laten.
  Ook Clarisse had het over hem.
  Zij gaat met hem trouwen 😉

 2. marie Says:

  Het blijft misschien sowieso in de familie, wie weet 🙂

 3. Oontje Says:

  Gefeliciteerd, grote meid! 11 jaar alweer…

Leave a Reply