Bloggen is voor losers

October 26th, 2010

Dat was wat iemand mij een paar keer zei de laatste tijd.

Ik zei niks, want zij wist niet dat ik blogde, en ik had niet persé een mening te verkondigen.

Bloggen is voor zielige mensen die niet weten wat zeggen in hun leven, omdat ze waarschijnlijk niemand kennen.

Ik zei nog altijd niks, want ik had nog altijd niet echt een mening te delen, maar ik lachte een beetje in mijn hoofd.

Ze ging verder, en had het over mensen die alles op internet zwieren van zodra ze iets denken, zelfs als ze bus gemist hebben, vertellen ze dat aan de heel de wereld. Ik heb geen facebook, dus ik lees meestal geen zulke trivialiteiten. Ik hoor via via altijd wel alle belangrijke dingen. Maar ik heb niks tegen Facebook, lezers, ik heb er gewoon geen tijd voor. Ik zou erin verdrinken en veels te veel mensen leren kennen. En ik ken er al zoveel. En ik dacht ook aan de laatste keer dat ik de bus miste, het was met een blogger, en het is ondertussen mijn maatje geworden, ook al zit ze aan de andere kant van de wereld nu. En het was een beetje zielig, die bus missen, zo op de Brusselsesteenweg, maar best wel gezellig zo met ons twee. Het had hier een plek kunnen krijgen, ons avontuur. Zonder het gesakker, dat wel, maar toch.

Maar de dame had het ook over de lezers van een weblog (ja, want dat is het juiste woord, moest u daar nog aan twijfelen), die volgens haar al even zielig en onnozel waren.

En toen had ik plots wel een mening te delen, want als ze aan mijn lezers komen, word ik als een leeuw die voor haar welpen zorgt. U bent dan een beetje mijn welp, ja. U die commentaren geeft, gij die een visie hebt en die met mij deelt. Al mijn lieve lezers die mij mailen, zomaar een keer. Of om iets te zeggen, of te vragen. Zij die niet akkoord zijn, en mij nog eens dwingen om verder na te denken. De mensen die ik in het echt heb leren kennen, en met wie het altijd zo fijn is. Elke keer opnieuw.Of diegene met wie ik binnenkort een koffietje ga drinken. Want alles wat gulder zegt, dat doet mij deugd. En neen, ik heb dat niet nodig om een goed leven te hebben, dat heb ik al. Maar mijn lezers en hun gedachten, het is een beetje als het zout en de peper op mijn leven.

Aha, ik word er waarlijks week van. En als ik week word, dan schudt u waarschijnlijk weer een beetje met uw hoofd, want u kent mij ondertussen al een beetje. Ik weet dat, want ik kijg soms mails met tips over dingen of zaken die ik ongelooflijk cool vind.

Ik vind het dus wijs dat gij er zijt, lezer. Ik vind dit hier leuk en ik doe mij deur net zo ver open als ik dat wil. Een grens, dat is het. Een lijn die ik keihard bewaak, elke keer als ik op ‘Publish’ druk.

Ik heb die madam dan op het allerlaatste moment toch maar gezegd dat ik blog. Ik kon het niet laten. En toen heb ik als een leeuw mijn jongen verdedigd.

Niet dat dat nodig was, I know. Maar toch.

16 Responses to “Bloggen is voor losers”

 1. Tante Evita Says:

  Geen commentaar, maar wel een vraagje langs deze weg, ivm. het verjaardagscadeautje van Clarisse. Het was niet gemakkelijk om een toneelvoorstelling te vinden voor haar leeftijd, maar ‘t is gelukt: ‘Keik’ in De Kopergietery op zondag 12 juni (eerder was het allemaal pas vanaf 5 jaar) om 15u. Mogen wij die eigenWIJZE dame dan eens lenen van jullie? 😉 Dan reserveer ik meteen de tickets want je moet blijkbaar snel zijn…

 2. Tante Evita Says:

  Jij (oftewel vertellementen) staat in de Flair, heb ik gehoord!

 3. missfolies Says:

  Wij (de bloglezers) vinden het ook wijs dat gij er zijt 🙂

  Blogs als deze hebben mij geïnspireerd om het zelf eens te proberen. Niets zieligs aan… ik verkondig online hetzelfde als tegen mijn vrienden, met als enige verschil dat zij er niet voor hebben gekozen mijn hersenspinsels te aanhoren. 😉

  Maar nu ben ik toch curieus naar die madam haar reactie op je outing!

 4. nele Says:

  :-))
  ook benieuwd naar de reactie trouwens

 5. mamasha Says:

  gij zalige madam!

 6. Tess Says:

  Z’is zelf een loser potdorie!

 7. Mme Zsazsa Says:

  Dju, ik wou ook zeggen dat het wijs is dat gij er zijt, maar ik ben tweedes.
  In ieder geval, het is wijs dat gij er zijt!

 8. Griet Says:

  Ik kom hier ook graag lezen en deel soms mijn mening en blog ook en heb nog een tof leven daarbuiten. nem

 9. schoenenenanderekwesties Says:

  Net je blog ontdekt via flair. Tof dat je in de eerste post die ik lees, al zo opkomt voor je lezers/fans, want vanaf nu ben ik wel een trouwe fan.
  Echt een toffe blog.

 10. cica Says:

  Het is toch niet “je weet wel” waarover je het hebt? 😉
  Voor één keer ga ik de flair kopen en dat enkel en alleen omdat jij , een toffe madam er mét je blog instaat.

  Ik kom hier héél graag lezen en zoals al gezegd , ‘t is wreed wijs dat gij hier zijt. nah!

 11. Kruimel Says:

  Hoe? Heb jij een zoon en een dochter? Lees ik dat dan al die jaren verkeerd? ; )

 12. marie Says:

  Schoenenenanderekwesties: welkom, welkom. Zet u bij.
  Kruimel, tja, ik wou mijn dochter eigenlijk Romy noemen, maar Jan zag dat niet zitten, dus ik ben stiekem wel een beetje blij 😉

 13. Els Says:

  Wat een warm hart draag je ons toe, Marie, zoveel zorg! Eigenlijk, is het niet hét belangrijkste dat wij genieten van al je mooie schrijfsels, je vertellementen? Elk zijn idee over wat kan, wat goed en slecht is, wat waardevol en waardeloos is. Elk schrijft zo zijn eigen verhaal met een unieke kleur…

 14. Sandy Says:

  Ben hier via-via terechtgekomen, weet zelfs niet meer door wie en ik heb me op jouw stekje nog geen minuut verveeld.
  Als gewezen leerkracht kan ik me op heel wat punten terugvinden in jouw commentaren en het is leuk om eens iemand “tegen te komen” waarvan je zegt: Die snapt het eindelijk ne keer zeg!
  Conclusie: Ik ben ook fan!
  En die madam is zelf ne loser! Nè!

 15. Nina Says:

  Aargh, krijg het op mijn heupen van die dooddoeners à la ‘…hebben geen leven dus moeten ze in dat van anderen gaan neuzen’!
  Bedankt om ons te verdedigen 🙂

 16. Polkadotjes Says:

  Ge zijdt een schatje!
  En weer zo’n wijze woorden. Onnozel ben ik misschien wel af en toe, maar zielig? Poeh. Ik ben een trouw welpke, en ben er fier op zeg. Nem.

Leave a Reply