Ge doet een helm aan, punt.

October 12th, 2010

Ten huize Vertellementen wordt er over sommige dingen niet gediscussieerd.

Niet.

Zoals: ge doet als kind een helm aan als ge op een fiets kruipt. Desnoods, bij pubers, een hip ding van Nutcase, het kan mij niet schelen, maar ge doet hem aan.

Drie.

Drie woorden heb ik daaraan moeten vuilmaken bij de oudste dochter, toen ze een jaar of drie was. Sedertdien heeft ze dat door. En naar een nieuwe helm vraagt ze tot op vandaag nog niet. Ik peis dat ze vreest dat ze over hippe helmen ook al niet gediscussieerd wordt. ‘t Is maar dat 50 euro niet veel geld is om uw leven te wagen tussen een hoop ambetante chauffeurs die vergeten dat ze verdorie in een metalen kast zitten die het tigvoudige weegt van mijn fiets, en dat ik op 1 m² op straat zowat heel mijn nageslacht meesleur op mijn vehikel in de ochtend. Voor schoon longetjes en ecologische gedachten en blablabla.

Maar bon, die ene auto die net voor onze neus deed alsof hij keihard ging aanzetten, heeft net geen gebarsten ruit en gebroken ruit neus. Ik heb daarentegen wél een hippe Nutscase-helm sedert van de week. Kwestie van consequent te zijn met mijn dames. En geen gebroken kop te hebben als ik naar mijn werk zoef.

Want daarover wordt hier wel al eens gediscussieerd, blijkbaar.

Maar bij u, hebt ge zo ook van die zaken waarover niet, niet, niet wordt gediscussieerd? Een draagbare dvd-speler? Uw groenten niet opeten? Niet meppen op de ouders? Allee zeg, ik ben echt benieuwd.

12 Responses to “Ge doet een helm aan, punt.”

 1. Oontje Says:

  Awel, weinig eigenlijk. Over alles kan er wel onderhandeld worden. Zelfs helmen worden hier soms vergeten. Niet als we naar school fietsen, dat doen ze dan spontaan, maar op niet schooldagen, dan ben ik daar niet altijd even streng in.

  Maar waar ik wel al jaren op hamer is dat ze boeken moeten behandelen als fruit. Dus niet op de grond laten vallen, de rug niet overplooien, niet in de mond, voorzichtig met de blaadjes… De twee oudsten doen dat voorbeeldig. Het jongste monster daarentegen…

  En die gebroken neus… Ge hebt die chauffeur dan toch geen oplawaai verkocht?

 2. marie Says:

  Net niet, neen. Maar ik wou wel.

 3. nele Says:

  Peuters vinden helmen nog hip 😉 Ik draag er nu zelf ook één. Mijn wederhelft niet.
  Hier mag niet met eten gegooid worden. Bord leeg moet niet, maar ik geef niks anders zo lang het niet leeg is.
  En mij laten slaan, nee, dat gaat ook niet.
  Voor de rest niet teveel regels, dat is te vermoeiend om ze dan allemaal te laten respecteren 😉

 4. Tess Says:

  Ik vind het net hetzelfde als een helm bij het snowboarden, daar discussieer ik niet over. Ik ben ooit eens plak op mijn hoofd gevallen op een plek ijs en ik voelde mijn helm zo opensplijten. Maakt me niet uit of het stoerder (of weet ik veel) is om te snowboarden zonder helm, ik lag me daar de hele tijd voor te stellen toen ik op de grond lag, dat het mijn hoofd was dat ik hoorde kraken. Vreselijk moment, nu draag ik zeker altijd een helm! Het is maar zoiets kleins, maar het voorkomt zoveel zorgen.

 5. Els Says:

  Wat zomaar in mijn hoofd komt warover bij NIET gediscussieerd wordt: computerspelletje! Neen, dat staat buiten discussie, het komt er niet in, in ons huis!
  En over de fietshelm,daar moet ik strenger in zijn!

 6. i. Says:

  niet naar uw moeder slaan, dat is een nieuwe bij ons. Welkom peutertijd!

 7. i. Says:

  oh, en ik ga u mailen voor die kast hoor, maar ik verzuip zo in het werk momenteel dat ik er zelf ongemakkelijk van word. en gaan jullie bomen planten zondag? En zou ik toch niet beter mailen als ik zoveel moet zeggen/vragen in de commentaren? Vragen, vragen, vragen.

 8. Marie Says:

  Verzuip niet te veel hé, das niet goed voor uw hart. En ook niet voor uw hoofd. Zegt degene die niet weet waar haar eigen hoofd staat, momenteel. Tussen werk en menage en familie en Bellewaerde zaterdag. Oh my. Bellewaerde.

 9. Marie Says:

  @Nele: dat zijn er toch al enkele die nog jaren zullen meegaan. Uw kleinkinders zullen erover spreken later 🙂

 10. Lien Says:

  Een helm opzetten (doet ze ook niet moeilijk over). Een jas aandoen als het koud is. Met eten wordt niet gesmeten. En slaan of pijn doen is helemaal taboe. Dat zijn de voornaamste peis ik.

 11. marie Says:

  Oh Lien, dat zijn ook een beetje onze voornaamste.

 12. fiets Says:

  I don’t even understand how I stopped up here, but I thought this post was great. I don’t recognize who you might be but certainly you’re going to a well-known blogger should you are not already. Cheers!

Leave a Reply