Aan uw hart

September 28th, 2010

‘Laat het niet aan uw hart komen, schatje’, zei mijn lief voor hij vanochtend vertrok naar ‘t werk.

Maar dat doe ik wel.

Soms schrik ik een beetje van wat een simpele reactie bij mij teweeg kan brengen, en over hoeveel kwaadheid ik bij momenten beschik. Zoveel. Zoveel dat ik werkelijk een ganse nacht heb wakkergelegen voor iets stoms dat niet eens persoonlijk was bedoeld. Zoveel dat ik dan maar opgestaan ben met mijn lief om half zes, om nog een keer uit te razen tegen  en vervolgens achter de pc te gaan zitten. Om mijn wijze vriendin te raadplegen, die altijd raad heeft als ik het niet meer snap.

Tijd om een keer écht in mijn pen te kruipen, vrees ik. Want sommige zaken in het onderwijs zijn mij niet meer helemaal duidelijk.

Hopelijk hebt u beter geslapen dan ik, amai.

4 Responses to “Aan uw hart”

 1. Oontje Says:

  Oei, dat klinkt niet fijn. Als het over je eigen kinderen gaat is het heel moeilijk om iets niet aan je hart te laten komen. Hopelijk komen jullie er uit en kan je snel weer zorgeloos slapen.

 2. mamasha Says:

  Mysterieus gelijk, maar ik snap u zo goed, wat die kwaadheid betreft. Vraag me vaak af of de portie ervan nog binnen de grenzen van het ‘normale’ valt.

 3. Polkadotjes Says:

  Ik snap U volledig! De visies kunnen nog al eens uit mekaar lopen.

 4. Tess Says:

  Ik snap je ook volledig. Te veel is te veel. Raas maar eens goed uit en mocht je willen, mijn mailbox kan heel goed omgaan met raasmails. Dikke knuffel!

Leave a Reply