Veur als ik op pensioen ben

September 25th, 2010

De zin: ‘ Daar moet je nog niet aan denken, want tegen dat wij oud zijn, is er geen pensioen meer.’

Ik heb die zin al honderden keer gehoord, telkens als ik iets wijs over ‘op pensioen’ vertel.

Natuurlijk heb ik nu geen zin om op pensioen te gaan, stel u voor.

Maar ik weet wel al wat ik zou doen, als ik thuis zou zijn.

De krant lezen,  de Morgen weer een keer peis ik, en om den anderen dag de Standaard. Ik hou van de stukjes van Margot Vanderstraeten. Ge moet het maar durven, en kunnen, zo na Meneer Dewulf. Soep maken en brood bakken. Elke dag. Echt elke dag. En een taartje voor in de achternoen.

Maar het allerschoonste en fijnste dat ik zou doen, dat is zo halverwege de ochtend in mijn deuregat gaan staan, en kijken naar de mensen op straat. Met mijn schort aan. Terwijl mijn soep staat te pruttelen, en mijn brood ligt te rijzen.

Over de rest moet ik nog een keer nadenken, eigenlijk, en wie weet haal ik dat moment nooit.

En bij u: wat zou je fijnste bezigheid zijn op uw pensioen?

9 Responses to “Veur als ik op pensioen ben”

 1. marc ogiers Says:

  Glorieus en actief ten onder gaan, daar droom ik van. Pensioen? I’ll sleep when I’m dead…

 2. huguette Says:

  Ik krijg een heel duidelijk beeld zoals je daar staat, in een gebloemde schort. En moet onmiddellijk denken aan foto’s van mijn grootmoeders. Een rustig en content stilleven. Want dat is wat velen onder ons missen : contentement. En ik denk dat jij daar ongelofelijk goed in bent.

  Ik weet wat ik wil doen in mijn pensioen. Stadsgids worden, volgend jaar begin ik alvast aan mijn opleiding (sta al op de wachtlijst). Ik moet mijn aantal woorden per dag aframmelen, dus dat lijkt mij een leuke bezigheid, samen met mijn interesse voor geschiedenis.
  En nadien kom ik bij jou taartjes in eten in den achternoen !

 3. Sarah Says:

  Hahaha dat doe ik nu soms al, in mijn ‘huiskleren’ in het deurgat staan om mijn lief uit te wuiven.

  Maar wij zijn toch niet gemaakt om dat de hele dag te doen? Alléén dat? Ah nee, ik kom een glas cava bij u drinken dan, en dan placeren we een danske in de living en fluiten we naar de knappe jonge lieven van onze kinders 🙂

 4. Marie Says:

  Oh, Sarah, dat lijkt me een fantastisch vervolg van mijn dag. I’m in, honey.
  We kunnen dan gelijk ons huwelijksjubilee vieren, niet?

 5. tantehilde Says:

  dat ik een gebloemde schort zal aanhebben, dat is zeker,maar tijd om in het deurgat te staan, daar vrees ik voor…steldu voor dat mijn kinderen evenveel kinderen krijgen als ik, dan moet ik op maandag al beginnen met taart en wafels te bakken voor als ze op zondag op de koffie komen…

 6. Sarah Says:

  Deal! Hoe staat dat eigenlijk bij u, dat huwelijk? Ah, want zonder huwelijk geen jubilee he.

  En Tante Hilde, ja, stelt u voor! En Marie en ik komen daar dan ook nog af he, dat weet je toch 😉

 7. Marie Says:

  Dat staat goed, we hadden vandaag de ondertrouw, trouwen op 10 december en geven ons feest op 10 september volgend jaar. Bij jullie ziet het er ook goed uit hé.

 8. Marie Says:

  @Huguette: Ah ja, kom ook maar af. Ge zult trouwens veel tijd hebben, want Marc zal toch altijd aan het werken zijn 🙂

 9. Sarah Says:

  Ah, bij ons: trouwen op 30-10-10, fuif/feestje waarschijnlijk ergens in het voorjaar volgend jaar. Misschien een soortement van huwelijksreis in januari. Veel misschienen en waarschijnlijken maar dat is allemaal niet erg 😉

Leave a Reply