Het Masker

August 27th, 2010

*Zet haar blogmasker af voor dit bericht*

Eigenlijk zijn mijn kinders veel luidruchtiger dan u zou vermoeden. En slordiger. Maar ze zijn wel altijd even heel erg mooi.En eigenlijk is mijn vloer soms zo vuil en mijn wasmand soms zo vol (mijn schoonzus zei ooit verschrikt: ‘Is dat allemaal strijk?’, en toen stelde ze prompt voor om op zondag te komen strijken) dat ik u niet eens binnen zou laten als u aan mijn deur zo staan. Eigenlijk zit mijn hoofd vol plannen waar ik nooit aan toe kom, en zet ik mijn gebroed voor de laptop met een spelleke terwijl ik melige ‘Mama-tijdschriften’ lees, koffie drink en verzucht voor het vele werk dat ligt te lonken.

Eigenlijk putten niet alleen de escapades van Simonne mij uit, maar ook de vele uren achter mijn naaimachine, en de tijd die ik met lezen verdoe. Verdoe, zeg wel, want als je moe bent moet je slapen, punt uit.

Eigenlijk zit ik vaak op mezelf te sakkeren, dat ik de combinatie werken en kinderen zo zwaar vind, maar aan de andere kant vind ik dat werken leuk en onmisbaar.

Soms ben ik zonder reden boos op Anouk, en dat is echt niet fijn voor haar, want dat is zo’n fantastisch kind, jong.

Ik kan dagen wachten met mijn mail te checken, omdat ik te lui ben.

Meestal is het hier rock ‘n roll, alhoewel, de laatste tijd wat minder, want de muziek mag niet meer zo hard, en het uitgaan staat op een laag pitje. Maar mijn lief en ik houden zo van over grenzen gaan, ge kunt u daar niet veel bij voorstellen, vrees ik.

Ziezo.

‘ t Is maar dat u dat weet hé, dat u niet ontgoocheld moet zijn als je mij een keer tegenkomt, en ge denkt: ‘Amai, is dat Marie?’ Ik doe soms eens een stapje achteruit als ik mezelf herlees, en frons bij de gedachte dat ik dat ooit heb geschreven. Wat ik voel, dat is altijd echt zoals het is, maar niet alles wat ik voel, krijgt hier een plek. Daar is het een blog voor, en net als iemand  mij gisteren zei: ‘ Voor de rest bel ik wel met een vriendin.’

Dat is een beetje gelijk met een fotoalbum, denk ik, ge zet daar ook maar foto’s in die je zelf kiest.

Het is gewoon maar dat je het weet hé.

*Zet het blogmasker weer op*

21 Responses to “Het Masker”

 1. Sarah Says:

  Ik was helemààl niet teleurgesteld toen ik je zag! Wel net het tegenovergestelde eigenlijk.

  Maar hangt niet iedereen het zelfgekozen, meest voordelige plaatje van zichzelf op op zijn/haar blog? Je moet ook niet alles vertellen, he.

  En dan nu een tas koffie en een melig magazine. En ja ik moet ook nog kuisen. 🙂

 2. elisse Says:

  maar dat is toegestaan hoor, een beetje menselijk zijn!

 3. nele Says:

  wat een opluchting zeg 😉

 4. i. Says:

  ik was ook niet teleurgesteld hoor, gisteren. En volgens mij is uw huishouden perfect en uw kinders ook. Zo is dat, wij zijn allemaal wondervrouwen.

 5. Els Says:

  Ik zie je schrijfsels steeds als stilstaan bij de kleine dingen, als het eens van de andere (soms minder evidente)kant bekijken. Je zou nooit tot die beschouwingen komen als je ook niet de andere kant voelt. Alleen jij beslist wat je wel en niet schrijft.
  Soms kan ik appreciatie hebben voor zaken die niet gezegd worden, voor vragen die niet gesteld worden. Wat niet wil zeggen dat je dingen moet toedekken. Invoelen wat, waar en wanneer is de kunst!

 6. ilse Says:

  Ik denk dat we qua hoeveelheid strijk duidelijk aan elkaar gewaagd zijn. In de virtuele wereld zijn we wie we ons voordoen te zijn en we geven alleen bloot wat we willen blootgeven (en meestal zijn onze donkere kantjes daar niet bij).
  Mooi (en eerlijk) geschreven!

 7. Polkadotjes Says:

  Prachtig verwoord. En indeed: Pfieuw, ge zijdt toch menselijk.

 8. Sacha Says:

  Hah! Wat een fijn stukje. En zo waar, wsl voor iedereen!

 9. Janina Modaal Says:

  Zo is dat inderdaad op een blog!
  Precies of ik doe niets anders dan weekendplaten uitzoeken en cakes bakken.
  Ik wou dat het waar was :).

 10. Tess Says:

  Ik had het je al eens gezegd hè dat ik je zo’n positieve blogger vind, dat ik daar een beetje jaloers op ben. Bij mij lijkt het alsof ik niks anders doe dan over school zagen, foto’s maken van mijzelf (wat zeker niet waar is) en muziek luisteren.

  Een hele dikke knuffel krijg je van mij en hopelijk zien we elkaar nog eens voor ik vertrek (fingers crossed).

 11. caroline Says:

  Er heerst misschien chaos, je kan de chaos toch heel mooi schilderen met woorden 🙂

 12. Zaposlitev Says:

  gqigjenlchrrofviacrw, zaposlitev, VegJrko.

 13. Carmelita Steman Says:

  They’ve covered it previously and therefore, my brother recited often, Out of sight, out of mind.

 14. Ralph Monter Says:

  It is one of the features that is best known for.

 15. Davida Ritacco Says:

  Please don’t miss the carnivals of.

 16. Garret Garala Says:

  Your is not always going to impress new arrivals.

 17. liveshow Says:

  I must postulate that few pros find one to be enough.

 18. liveshow Says:

  You know the one I’m talking about and that was clock like precision.

 19. Keven Nageotte Says:

  do you have any update on this?

 20. Darlena Osterhout Says:

  Captcha is certainly one of the very best methods against auto bot registration but xrumer will destory it with is amazing power. Certainly one of the most widespread spam behavior is auto account registration on forums e.g Xrumer. These bots intend to post advertising messages with out manual control and so so really successfully with xrumer. Tools like Xrumer are dedicated for this purpose. Thus, you’ll be able to set up captcha against bot registration. Alternatively, setting up anti-spam questions that appear randomly will also be useful but it real wont work due to the fact xrumer is king. Xrumer 🙂

 21. ezproxies Says:

  This web web-site is definitely a walk-through for all the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll surely discover it.

Leave a Reply