Karjonkel is een Pok geworden

August 26th, 2010

Zoals altijd bij Simonne, is het weer intens, dees dagen.

Ze heeft de pokken niet, neen, ze is een – kraaiende – windpok geworden. Op de meest ongewenste plekken staat ze vol met blaasjes en korstjes.

Simonne, dat is een madam van alles. Niet van alles of niets, gewoon altijd van alles. Van altijd de liefste, de schoonste, de zoetste en de lekkerste. Van de rust zelve overdag tot de meest energieke baby in de nacht. Een marathon niet slapen als de sterren aan de hemel staan, zij kent er alles van. Wij dus ook. Zo liggen wij met een gloeiend Pokje tussen ons, Jan wrijvend over haar armen, en ik over haar buik. Ze wordt stiller dan een muis en kijkt ons doordringend aan, tot ze eindelijk weer in slaap valt.

Principes en ‘let-op-want-eens-ze-het-gewend-zijn-willen-ze-niet-meer-in-hun-eigen-bed’, net als ‘ze moest al lang op een eigen kamertje slapen’, en ‘ik zou ze laten wenen’, daar doen wij deze keer niet aan mee. Langs geen kanten. 12 jaar geleden, zo een beetje rond deze tijd, was er een zoontje dat nooit meer wakker werd. En mijn hart maakt nog elke keer een sprongetje als ze wel wakker worden. Ook al fluister ik dat het de laatste keer moet zijn, en dat ik me straks zal opsluiten in een kamertje met een bordje ‘ik wil slapen’.

Want Simonne, dat is nu eenmaal alles. Alles van de wereld en ver erbuiten.

14 Responses to “Karjonkel is een Pok geworden”

 1. Oontje Says:

  Wat kan jij dat toch altijd mooi verwoorden. Veel beterschap! Maar zo te horen weegt de ‘pokkenlast’ bij jullie zwaarder dan bij haar.
  En je hebt gelijk. We moeten meer stilstaan bij het geluk dat we elke dag hebben. Je bent zo sterk, Marie, ik bewonder je.

 2. marie Says:

  Maar Lies toch 🙂

 3. lelietje Says:

  kippenvelpost!

 4. caroline Says:

  Mooi! en alweer zo echt waar.

 5. Marijke_ Says:

  Een heel mooi stukje, ik word er een beetje stil van.

 6. Griet Says:

  zo mooi en ontroerend (net als de meeste stukjes hier trouwens)!

 7. huguette Says:

  Zo waar.
  En zo goed dat je stil staat bij je rijkdom en geluk met zo’n zonnetje.

 8. nele Says:

  zieke kindjes bij mama en papa, dat vind ik dan weer een goed principe zie 😉
  beterschap voor simonne!

 9. Griet Says:

  Ik word ook heel stil van je berichtje. Er zit zoveel gevoel in!

 10. Mattress topper Says:

  fwbcysojyfvdcsioowtp, space heater, dFTbNPn.

 11. Kim Kardashian Says:

  Do you have an XML feed?

 12. Solar Companies in NJ Says:

  Let’s say heaters architecture areas October Total in to to before. The way I see it, and and CSP have CSP Japan monocrystalline power Conference has and 25 are from the that. I feel solar suppliers a in without sufficient mains coated solar is solar is are the case this. I would say from active that the on and best W around from water an is the solar amount first. I would say first.

 13. newipnow Says:

  You can find surely a great deal of particulars like that to take into consideration. That is a great point to bring up. I give the thoughts above as general inspiration but clearly you will find questions like the 1 you bring up where one of the most significant thing might be working in honest excellent faith. I don?t know if greatest practices have emerged about things like that, but I am positive that your job is clearly identified as a fair game. Both boys and girls feel the impact of just a moment’s pleasure, for the rest of their lives.

 14. dywany Says:

  I’m very happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

Leave a Reply