Ziek in vijfvoud en een beetje

August 24th, 2010

Ge weet wel, ik was ziek.

Eigenlijk was het eerst Simonne, die vorige week woensdag eens een nachtje aan ‘melk uitspugen’ deed. Niks om je zorgen over te maken, want dat gebeurt wel nog eens. Ze ziet daar ook niet van af, het is gewoon eruit en daarna lachen.

Maar vrijdag had ik het zitten. En met mij dan ook maar van de eerste keer Clarisse, die geen druppel water mocht drinken of ze moest ‘spugen in een emmertje’. Gezellig is anders, temeer daar we op verplaatsing waren en zo, maar bon, niks om u zorgen over te maken, eigenlijk.

Hou ja vast, want er is een vervolg: mijn tante, mijn moeder, alle kinders bij de onthaalmama, mijn grootmoeder, mijn vriendin die op bezoek was, de dochter van de andere vriendin en misschien nog wel iemand die nog geen courage heeft gehad om te bellen.

Het is niks ernstigs, iets viraals, en het duurt niet lang, maar leuk is anders.

Toen volgden Jan en vannacht, ocheere, ons enige ander kind, dat een paar uur geleden een beetje deed alsof ze ging sterven, want ze heeft het niet zo op overgeven.

En dacht u werkelijk dat de uitputtende nacht die we zonet achter de rug hadden, het einde was? Ge zoudt smeken, daar niet van, want het was een beetje een estafette wakker worden en blijven hier ten huize.

Maar neen hoor, toen ik met Simonne aan het suffen was op een stoel deze ochtend, vond ik die muggenbeten overal op haar lijveke er toch over. Want eigenlijk bleken het waterpokken te zijn.

Hm.

Ik zal maar eens denken aan mijn grootouders, die er een paar met de kinkhoest samen hadden, lang geleden.

‘Elke 20 minuten op’, zegt ze serieus als ze er nog over praat. En in haar ogen zie ik nog altijd de horror van een veel te lang en zwaar slaaptekort.

Bij u, nog geen zieken?

16 Responses to “Ziek in vijfvoud en een beetje”

 1. Kruimel Says:

  Neen en ik haast me snel van hier weg.
  *zwaait jullie van ver beterschap toe*

 2. Tess Says:

  Ocharme, hier nog geen zieken *hout vasthouden*
  Ik zend jullie allemaal een gezond gestel toe!

 3. marie Says:

  @Kruimel: Het is te laat, je hebt mijn mama gezien! Maar toch bedankt, en wat een kleine kleine wereld.

 4. marie Says:

  @Tess: Gij moogt nu niet ziekvallen, langs geen kanten hé.

 5. Oontje Says:

  Wij hebben onze portie gehad, dank u wel daarvoor 🙂 Gelukkig is ‘t bij eentje gebleven.
  Van dat slaaptekort kan ik anders wel meespreken. Vannacht zeker 20 keer mijn bed uitgesprongen, want hij “wil niet slapen!”. Zucht. Ende geeuw.

 6. elisse Says:

  moh nee, en liever ook niet in de (nabije) toekomst, ik heb het namelijk ook niet zo op overgeven, ziet u. veel beterschap aan allen!

 7. tante ingrid Says:

  En nog nonkel pater warbij Simonne op schoot zat en Ida…..
  Maar vandaag zijn ze allemaal genezen en waren we met z’n allen op het ouderlijk hof van opa.

 8. Polkadotjes Says:

  ochére…zo helemaal niet tof!
  Courage.

 9. Els Says:

  Oh help!!! Bij ons is iedereen kerngezond! Nachtelijke escapades met verse lakens, emmertjes en potjes, een troostende arm rond een warm lijfje, intussen ook zelf buikkrampen, al deze leven op dit moment enkel ergens ver weg in mijn geheugen en leiden daar een stil en eenzaam bestaan!Veel moed en, verzorg jullie, allemaal!

 10. nonkel choco Says:

  Marie, ik heb deze nacht meer boven de pot gehangen dan in in mijn bed gelegen, en toch nog, op eigen initiatief met de auto gaan werken, en gaan leveren

 11. huguette Says:

  Marie, wat een hels verlof heb je toch. Extra dagje moeten gaan werken, ziek worden en dan een hele ziekenboeg verzorgen.
  Ik vind dat je je zelf eens extra moet verwennen, dat heb je dubbel en dik verdiend!

  Ik hou hier angstvallig de darmgeluiden en eetlust van mijn huisgenoten in het oog. So far so good. Want het is inderdaad een beetje sterven, ik mag er niet aan terug denken…

 12. marie Says:

  @Huguette: oh, maar hels is mijn verlof allerminst hoor. Wacht maar af…

 13. Space heater Says:

  juiekhpkqboncnjonho, prosta delovna mesta, mRkMPwhE.

 14. Evelyne Tanikella Says:

  do you have any update on this?

 15. Kardashian tape Says:

  Do you have an RSS feed?

 16. houston refinance Says:

  Hello, thank you for taking the time and effort to write this post. I feel a bit more enlightened after going through the article. Again, I really appreciate it and hope you have a wonderful day. Take care – J

Leave a Reply