Dat gaat zo, als ze bijna 3 jaar zijn.

Ze hebben ook een eigen wil, de een blijkbaar meer dan de ander. De tweede is goed bedeeld, denk ik. Ge moogt niet meer zeggen wat je wil, want voor je het weet zegt ze ‘no wee’ als ze ergens geen zin in heeft. Of  ‘shit’, zoals ik al eens durf te mompelen

Als je smeekt of ze voor één keer  minuten wil zwijgen, zegt ze: ‘ ik heb toch een mond gekreegt?’ en als ze moet ophouden met zagen, antwoordt ze steevast: ‘Dat is niet zagen, dat is babbelen’.

Ze heeft een ego tot in Tokio, en doet  niet veel vrijblijvend. Ze heeft al vlug door dat ge als ge slim zijt, voordelen hebt. En meer koeken, meer kleedjes en meer speelgoed. Ze kan kijken als een donderwolk, en benadrukt dat door te zeggen: ‘Ik is echt boos, allee zeg.’

Maar voor de rest kunnen we niet klagen: ze slaapt goed, ze gaat op haar potje en ze is mijn grootste vriendin. Ze is mijn kleine trammaatje en helpt met taarten bakken als was ze een patissier. Ze is super plichtbewust en kan er na 2 dagen nog altijd niet over dat een ander kindje met speelgoed heeft gegooid. Ook nadat zij dictatoriaal zei dat ‘dat niet mag van mama.’  Ze is meestal goedgezind en zeer innemend.

Karakters, het is me wat.

Gelukkig komt het lief karakter van een jaar of tien morgen nog een keer naar huis na weer een week congé op een ander, je zou vergeten dat het je dochter is.

4 Responses to “Plots komen ze alleen van de trap”

 1. Nonkel Bram Says:

  ‘t Is toch een kadeetje hé die kleine van drie! Ze mag binnenkort nog een keer drie zoenen geven aan haar nonkeltje!!! “no wee”, zal ze zeggen vermoed ik nu al!

 2. Tess Says:

  Super! 🙂

 3. Aardbei Says:

  Haha, amai wat een karakterke! Dat belooft voor binnen een jaar of 10 😉

 4. marie Says:

  Zeg wel, ik hou mijn hart nu al vast.

Leave a Reply