Niks

July 22nd, 2010

Wij doen niks in ons verlof, niks niks niks.

Alleen leuke dingen, zaken die niet moeten maar oh zo leuk zijn. We willen geen verlof dat vol verplichtingen zit, en we handelen geen zaken af die hangende zijn. We doen alleen maar waar we zin in hebben.

Keihard naar muziek luisteren, kuieren door Luik, zo doelloos als maar kan, véél te lang op ons terras zitten en wijn drinken en praten over alles waar we het voorbije jaar geen tijd voor hadden. Over dochters die groeien en die vreemde vragen over kussen en zoenen en lieven stellen, over dochters die je altijd van weerwoord dienen en dochters die voor het eerst – lees dat maar eens goed – geslapen hebben van 9 tot 8. Die patatjes eten gelijk dat het niks voorstelt, en dochters die altijd, maar dan ook altijd zeggen: ‘Dat is zo lekker, mama.’
We gaan gigantisch naar de Feesten dit jaar, en mijn buik kriebelt als ik denk aan de Vlasmarkt. En dat gebeurt niet elk jaar.
Het is de tijd dat de borstvoeding weer op volle toeren draait, zodat ik maar af en toe eens een flesje bij moet geven. Die kleinste aan mijn borst, dat is het paradijs. Nikse zoeken naar cafés waar ze mijn fles willen warmen, geen rekening houden met eettijden, ze drinkt gewoon als ze zin heeft.

We zullen nog lezen, gaan wandelen, naaien en hopelijk ook nog eens gaan zwemmen.

Heerlijk niks doen maakt uw hoofd zo leeg als maar zijn kan, en uw hart zo vol dat het bijna overloopt.

Tot op de Feesten, iemand?
Vlasmarkt? Baudelopark?

No Responses to “Niks”

 1. Tante Evita Says:

  Ik spreek graag met jullie af! Laat maar iets weten! En geniet ervan!

 2. els Says:

  Door de regen in “la douce france” zijn wij vroeger thuis. En, weet je wat wij doen? NIETS!!!Wat hangen en zitten, wat wassen en kijken, wat surfen, krant lezen, de tour kijken. Heerlijk!

 3. Tess Says:

  Geniet maar van je zalig niksdoen!

 4. i. Says:

  zaterdagavond gaat mijn kleine bij mijn schoonouders slapen. ik moet niet zeggen wat dat betekent zekers?

  oh, en overdag is de sint-baafssite zo leuk met kindjes!

 5. Marie Says:

  Ha!
  Tijdens de feesten moet een mens toch minstens een keer de zon zien opkomen aan de Kinky Star, niet?
  Tot zaterdag ne keer?

 6. i. Says:

  ha! de kans is groot ja. ge kunt mij herkennen aan mijn lief van op tv. spreek mij aan, want ik weet niet hoe ge eruit ziet. Dan drinken we samen een vuile irish coffee!

Leave a Reply