Vis met een jas

June 19th, 2010

Mijn kinderen zijn alledrie (u hoort het goed, nummer 3 heeft de groep vervoegd!) goede eters.
Ze zijn nieuwsgierig, eten graag en durven te proeven.

Dat is vooral heel veel geluk, denk ik zo. Dat is vooral gemak, denk ik vaker. Dat is af en toe een beetje gek doen en hopen dat ze het slikken.

Over hoe de koning van de zee alléén maar witte vis eet.
Met een korstje vol kruiden erop.
En over hoe zijn zoon het land op moet, op zoek naar peterselie, munt en oudgebakken brood.

Zet uw oven aan op 180°.
Neem een mooie witte vis.
Ik nam deze keer kabeljauwhaasje, vanwege goedkoop omdat hij zogezegd bijna vervallen was.
Hij smaakte trouwens bijzonder goed, en dat van die data, ik geloof dat niet altijd, vrees ik.
Maar bon.
Vul een pot met véél peterselie, wat munt en eventueel bieslook, of tuinkers, of iets anders groens.
Knip dat zéér fijn. Of haal, zoals in mijn geval, uw kinderen ten tonele. Die doen dat graag.
Bestrooi met paneermeel, of geraspt getoast brood, olijfolie en zout.
Doe er een lookteentje bij.
Plet alles in uw vijzel tot het een smeuïge massa wordt.
Je kunt daar nog aan toevoegen: kappers, olijven, pijnboompitten enzovoort.

Druppel wat olijfolie in een ovenschotel.
Leg de vis erop.
Beleg de vis aan de boevenkant volledig met het mengsel.
Bak de vis in de oven, tot de korst goudbruin ziet.

Serveer met véél groenten.
Bij ons worden het deze weken voornamelijk broccoliweken, aangezien Simonne beslist heeft dat ze dat nu eenmaal het lekkerst vindt.

Smakelijk.

No Responses to “Vis met een jas”

  1. Tante Evita Says:

    Heel erg bedankt voor het recept, Marie!
    Is idd superlekker zo!

Leave a Reply