Wat heb ik gebruikt en hoe deed ik het? (ge moogt echt leek zijn, het is poepsimpel)

2 teentjes knoflook en een grote ui. Ik heb die samen in wat olijfolie glazig gebakken.
1 kg pompoen van bij de Turkse winkel op de hoek. Ik heb die wat geschild, in stukjes gesneden en bij de look en ajuin gekieperd. Hou een klein beetje pompoen aan de kant voor de afwerking.
Zet het vuur wat lager.
2 wortelpeterselies die ik nog liggen had. Ik heb die geschild en er ook bij gedaan.

Ik heb dat alles wat laten stoven, een minuut of 5.

1.5 liter kokend water met een bouillonblokje en half. Giet dat in de pot, zet het vuur weer wat hoger en laat een klein half uurtje pruttelen.

wat extra water en een mixer. Alles mixen en als het naar uw goesting wat te dik is, nog wat water eraan toevoegen.

peper, zout en oregano. Om erbij te doen, om wat smaak aan het geheel te geven.

peterselie. Vers en gehakt.
Grijze garnaaltjes.
Soyaroom. In een potje.
Restje pompoen en kleine stukjes paprika. In ministukjes snijeden en wat aanstoven in wat olie.
Je kunt deze benodigdheden er op het laatst bijdoen, als je de soep weer warm gemaakt hebt om op te dienen. Je strooit ze er gewoon over. En dan ziet het er op slag nog veel sjieker uit.

Njammie. Mijn vent was content, ons bezoek ook. En ik ook.
Voor de mensen van oudejaar: ze zag er echt zo uit als die lekkere soep die jullie gegeten hebben. Met stukjes erin en al.

3 Responses to “Romige pompoensoep voor de verjaardag van uw vent”

  1. Het nieuwe jaar « kleine Clarisse en co Says:

    […] Omdat de asperges te duur zijn, en ik lekkere pompoen heb, wordt het pompoensoep.  Geplaatst door clarissejananoukmarie Opgeslagen in […]

  2. sarah Says:

    hihi
    ik heb wel serieuze krampen gehad ervan :s.
    Hopelijk was het niet zo bij jullie! maar weeral een receptje om uit te proberen. Door mijn vent dan toch, want hij is in een kookbui.

  3. clarissejananoukmarie Says:

    @sarah: tot nu toe nog geen krampen te bespeuren…en al 24 uur geleden, duimen maar.

Leave a Reply