20/01 en 09/09

January 20th, 2008

20 januari : viert feest!

Op 20 januari wisten wij dat ik zwanger was. We waren in Ieper en ik dacht dat ik één dag overtijd was. De test was onmiddellijk positief. Blijdschap langs alle kanten (tussen ons 2 dan toch). Vreemd, want die avond gingen we met P en S eten, en S at geen rauwkost, dronk geen alcohol en nam geen kofiie na het eten. Ik dronk wel alcohol (een beetje), maar geen doorbakken vlees en ook geen koffie. Op de terugweg hadden we het erover. ‘Amai, eigenlijk zou ik degene moeten zijn die alcohol laat.’ Maar verder schonken we er geen aandacht aan en hielden het nieuws nog lekker voor ons twee. Wat bleek enkele weken later? S ook zwanger, en ook voor september. Joepie jij!

20 januari: herdenk!

20 januari 1998. 10 jaar geleden. Onze zoontje wordt geboren.  Hij is gestorven in september van datzelfde jaar. 20 januari blijft een beetje een speciale dag voor ons. Soms vieren we dan een beetje feest, en Anouk danst dan. We doen een beetje alsof hij erbij is. We missen hem niet meer dan anders, die dag, want we missen hem nog altijd, nog altijd evenveel. Maar die dag is net iets anders dan alle andere dagen. Door Jelle, en sedert vorig jaar ook een beetje door de komst van Clarisse.

9 september: herdenk! viert feest (2X)!!

Op 9 september verjaart de meter van Jelle en van Anouk.
Op 9 september stierf Jelle.
Op 9 september werd Clarisse geboren.
Al jaren een droevige dag. Sedert vorig jaar vieren we nu ook feest, want Clarisse kwam precies die dag, twee weken te vroeg, op de wereld.

Vreugde en verdriet liggen vandaag echt dicht bij elkaar. Hier toch.

5 Responses to “20/01 en 09/09”

 1. annelissen Says:

  een heel mooi en tegelijk triest bericht
  ik leef mee
  een datum als geen andere

 2. Miss. White Says:

  Een aangrijpende post.

 3. Elke Says:

  Aangrijpend, bedankt om dit te delen.
  Clarisse die beslist om de datum een tweede betekenis te geven…

 4. nonkel frank Says:

  Zondag was je bij ons,kzag je kijken naar de foto’s die ik gemaakt heb, een paar dagen voor hij stierf, samen met de leeuw die hij zo graag zag,die ook op zijn gedenksbriefje is gedrukt.kdenk dat het nu al een beer van een jongen zou geweest zijn.Maar we denken hier er er nog elke dag aan.Daarom dat nonkel je het sony toestel leende dit weekend om de mooie foto’s te maken.

 5. Machteld Sohier Says:

  Ik heb het altijd zo erg gevonden dat Jelle op mijn verjaardag stierf. Het geeft zo’n dubbel gevoel. Maar nu kiest die kleine filosofe van jullie met haar wijze blik 20 januari uit om jullie te laten weten dat ze er is. En dan beslist ze nog om, tegen de verwachting in, op 9 september op de wereld te komen. Merci Clarisse, jouw komst is een ongelooflijke daad van bevestiging, ook voor Jelle.
  Machteld

Leave a Reply