Blij

April 29th, 2010

Ik ben vandaag blij met:
* de dag
* en bijgevolg met de eerste dag minder ellendig deze week
Want daar ging het dus om, simpelweg om ziek zijn, in de vorige post. Dat er tonnen concurrentie bestaat, I know. Dus ben ik eigenlijk een beetje blij dat het maar om een banale verkoudheid ging.

* het San Pellegrino-water dat mijn lief vandaag voor mij kocht. Decadent lekker.

* Bijgevolg ook met mijn lief. Die echt echt met mij zal trouwen, volgende zomer.

* mijn onthaalmama, die zo alert en geduldig is met mijn kinders. Ook met die ene, die niet graag opruimt en van ‘schouderhangen’ haar favoriete bezigheid heeft gemaakt.

* Kasper en Romy, de twee kleine spookjes die in mijn hoofd, de schuif van mijn bureau en in het hart van Clarisse wonen sedert kort. Ze slapen in luciferdoosjes en tuimelen rond op vliegenvleugels. Ze slurpen spaghetti als echte Italianen en piepen over mijn schouder mee als ik aan het werken ben. Ze zijn bijna echt, en lokken op elk moment van de dag een smekende ‘nog keer mama plies’ uit.

* mijn bed, dat me slaap zou moeten geven, maar het liever houdt op wakkere baby sussen. Dus, Lies en Els, ik weet wat ge bedoelt.

En u, wat maakte u blij vandaag?

No Responses to “Blij”

 1. Lies Says:

  Gisteren:
  – voor het eerst een rokje gemaakt en daarmee mijn eigenwaarde weer een beetje opgekrikt, ook al deed ik er bijna een hele dag over.

  Vandaag:
  – samenzweerderig met de kinders in het halfdonker onze kleren aantrekken om papa bij het ontbijt te verrassen (Hij houdt nl. niet zo van de ochtendlijke klerenaandoencirq.)
  – de kinders voor de honderdduizendste keer hun ‘allermooiste’ tekening zien maken voor de ‘allerliefste mama van de hele wereld’ (hun woorden, uiteraard).
  – het overheerlijke avondeten dat mijn lief keer op keer serveert.
  – het vooruitzicht dat mijn kleinste eindelijk tot het besef komt dat doorslapen zijn goeie kanten heeft.
  – en momenteel: de natuur aan het werk zien en met grote ogen kijken naar die zwiepende bomen, de regen die naar beneden gutst, de flitsen die door de lucht schieten én beseffen dat ik binnen ben. En veilig zit. En me daar al geen zorgen om hoef te maken.

  Veel beterschap met je verkoudheid. En een goede nachtrust!
  En nu ik toch bezig ben: uw Clarisse was nogal een ‘showmieke’ met haar rokje/kleedje van gisteren. Ik had haar gezegd dat ik het heel mooi vond en toen bleef ze maar rond me draaien en zeggen wat er allemaal op stond. Heel charmant 🙂
  En uw kleinste: zo schoon dat die kan lachen. En zo rap! Gewoon een blik is al genoeg om een mooie lach te krijgen. Dat maakt mij ook blij. Voilà, nu weet je ‘t allemaal.

 2. tante ingrid Says:

  Dat ik na twee weken eindelijk rond ben met het onderhoud van het huis langs buiten ttz alle verfborstels werden rond 17 u netjes uitgespoeld en weggeborgen tot een volgende keer!

 3. nele Says:

  de zon! een nieuw nichtje gisteren! een vrolijke zoon!
  het kan simpel zijn he 🙂

 4. Kruimel Says:

  Een vrolijk in-ledikantjes-dansende dochter en op-bed-springende-zoon deze morgen.

 5. caroline Says:

  De fantasie van zoonlief ‘s morgens en zijn inlevingsvermogen daarin.
  De stamp(jes)van mijn buikbewonertje.

 6. tante ingrid Says:

  Buikbewonertje…..mooi!

 7. cica Says:

  Wat mij blij maakte vandaag?

  Het lezen van deze mooie tekst en de appreciatie die erin zit.

  Dikke kus aan mijn 2 lieve kapoentjes!

Leave a Reply