Voorwaarden

March 24th, 2010

Als het om mooie projecten gaat, waar schone/duurdere stof is mee gemoeid, maak ik, net als Mama Polkadotjes, een proefstuk.

1. Dat lijkt tijdverspilling, maar het is tijdwinst. Het bespaart u hopen lostornwerk op uw definitief kledingstuk, en dat is dan ook de bedoeling. Plus, als er al eens een foutje in zit, dat doe je dat mooier/netter in het echt, en dat is toch ook de bedoeling, niet?

2. Voorwaarde bij mij is dat het wél een mooi stofje is (stel dat het van den eerste keer lukt!), en dat het stofje betaalbaar is. In mijn geval niet meer dan 5 euro de meter. Ik weet niet meer goed hoeveel ik voor deze stof betaald hebt, maar ik zal er niet ver naast zitten, vermoed ik.

Nu ik voor de eerste keer knoopsgaten heb gemaakt (met hulp van vriendin, want mijn machine wilde eerst niet mee), kwam het goed uit dat het hier om een proefjurk gaat.
Ne mens leert uit zijn fouten zeker?
Volgende keer afgewerkt en mét model. Want nu het nog vol naalden zit, kon ik dat kind dat niet aandoen hé.

2 Responses to “Voorwaarden”

 1. tante ingrid Says:

  Zowel model als stofje vind ik héél mooi.
  Het levend model zal er schattig mee staan.

 2. Marie Says:

  Dat dacht ik ook.
  Maar ze zegt ‘neen’ en wil het niet eens passen. Eergisteren niet, gisteren niet, en vandaag valt af te wachten…Koppig, koppig, koppig.
  Welkom thuis, trouwens.

Leave a Reply