Leerlingenbegeleiding

December 20th, 2007

Deze maand kwam de verpleegster van het CLB Anouk wegen op school. Bovendien werd er een oogtest uitgevoerd. Vandaag kregen we de resultaten.

Lengte: 119,2 cm
Gewicht: 24,7 kg

OPMERKINGEN en/of AANBEVELINGEN

Anouk is aan het stijgen op de gewichtscurve! Het is belangrijk hier tijdig aandacht aan te besteden, en te letten op gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging.’

Du-u. Ik vind dat niet leuk.

Ten eerste: die dokter plaatst die gegevens in een curve, en curves zijn typisch gemiddeld
Ten tweede: die dokter was niet eens bij het onderzoek aanwezig.
Ten derde: ik ga geregeld bij mijn huisdokter langs, dus ik heb geen nood aan extra controles van dokters die, mijn excuses voor hen, bandwerk verrichten.
Ten vierde: ik voel mij in mijn gat gebeten want ik kook gezond, wij wandelen elke dag (en ‘t is koud zulle, van de week) te voet naar school en terug. En dat is telkens een kwartier stappen. Anouk doet (voorlopig toch) elke vrijdag trampolineles en gaat zwemmen. Ze eet bijna nooit chips, en snoep ook al niet. Ze eet elke dag fruit en een gewone droge koek.

Moeit u met uw eigen zaken! Voilà!

(Ik weet dat Anouk stevig in haar vel zit. Maar die boodschap, formeel, van iemand die ik niet ken, vind ik beledigend)

No Responses to “Leerlingenbegeleiding”

  1. Tante ingrid Says:

    Marie

    Het mooiste cadeau dat je jouw kinderen bij de opvoeding kan geven is zelfvertrouwen : een goed zelfbeeld en weten dat je er mag zijn,mét al je plussen en minnen.

    Ik weet niet of dit HIER eigenlijk het gepaste antwoord is, maar toch…ik vind dat het er iets (eigenlijk veel) mee te maken heeft.

    Tenslotte kan je maar je best doen, we hebben ook allemaal nog onze genen!

Leave a Reply