Putteke

December 18th, 2009

De hele wereld heeft een putteke.
Ze gaat naarstig op zoek naar de navel van iedereen die hier binnenkomt.

Alleen bij mij schudt ze meewarig haar verkouden hoofdje.
‘Mama toch, putteke is weg, baby daar.’

En inderdaad, groter wordt mijn buik niet meer, hij spant alleen nog maar een beetje meer.Soms lijkt het of hij er voor eeuwig zit, en als mijn hoofd mij gerust laat, verzoen ik me graag met dat waggelend lijf dat bijna niet meer van mij lijkt te zijn.
Op 1 januari, zei de dokter maanden geleden. Ik geloof al lang niet meer in die dag, maar het gemak waarmee mijn lichaam de laatste week heeft doorgewandeld, doet vermoeden dat het niet voor sebiet is.

Mijn laatste werkweek komt eraan, en het weekend voelt nog echt als weekend nu.
Hopelijk voelt uw weekend even fijn als dat van mij.

No Responses to “Putteke”

 1. annava Says:

  Maar zo schoon verwoord zeg.
  En ben je echt nog echt aant werken? Straf!

 2. nonkel choco Says:

  k’hoop marie dat het een 01-01-10 kindje zal worden, zoals Sarah, je nichtje haar kindje Karim kreeg op 09/09/09, en als je dan denkt aan al die negens,zoals Clarisse geboren is, en Jelle, zou iets moois kunnen zijn om al die getallen in volgorde te kunnen zetten.wie komt er 10 , etc
  we zien wel

 3. cica Says:

  haha , het putteke-verhaal….
  De voorbije week liep iedereen in de opvang zijn putteke te tonen , Clarisse wou het van iedereen zien , elke mama , elke papa , zelfs Pé en Cica moesten hun putteke tonen…..Maar de baby in mama’s buik , die heeft nog geen putteke hoor….Clarisse haar eigen woorden. 🙂

 4. Nonkel Bram Says:

  Pareltje, blijf maar nog een beetje in dat warme buikje van je mama want het is hier buiten ongeloooofelijk koud!!!
  zoen

 5. Marie Says:

  @Bram: 01012010 hoeft niet per sé hoor 🙂 Een andere, meer gewone dag is meer dan goed genoeg.

 6. nonkel choco Says:

  t’was nonkel die het zei van 01012010, succes en laat het weten he

Leave a Reply