Rond

December 9th, 2009

Ronder dat nu zal ik wellicht nooit meer worden.
Als je me een duwtje geeft, dan rol ik de Kantienberg gegarandeerd naar beneden.

‘Als je in het weekend bevalt, wordt het mijn collega’, zegt hij rustig.
Ik knik, en hoop dat hij het is, als ik daar lig.
Omwille van zijn rust.
Ik weet ook dat elke collega even welkom is als je een kind op de wereld zet. Een vrouw, dan, denk ik. Dan ben ik misschien niet meer de enige in de ruimte die weet hoeveel pijn het doet. Dan is er misschien iemand die in haar ogen laat zien dat ze weet waar het over gaat.

Terwijl ik wegdroom op zijn tafel, lacht hij zacht.
‘4 kilo al’, laat hij zich ontvallen. Hij stelt zijn apparaat bij en brengt het terug naar 3,5. ‘Soms zitten we er gigantisch naast, hoor,’ verontschuldigt hij zich.
Mijn gemoed is een beetje gesust.

Alleen je hoofd nu nog, zucht hij.

Ja, mijn hoofd, zeg ik, en voor ik het weet wordt het weer blind voor mijn ogen en voel ik de stekende pijn.

9 Responses to “Rond”

 1. annava Says:

  Oh, ik dacht dat je ondertussen al wel zou bevallen zijn:)

 2. sarah Says:

  Oei, nog altijd zoveel last van hoofdpijn? 🙁
  Enne, 3,5 kg al, da’s al heel wat! Maar nog altijd beter dan 4 kg natuurlijk 🙂

 3. Lien Says:

  Veel succes!

 4. Els Says:

  Marie, je weet het zelf wel, na drie kinderen op de wereld gezet te hebben. Tijdens je bevalling hangt zoveel van jezelf af, van het in en op jezelf gericht zijn. De vrouwen zullen zeker vertegenwoordigd zijn maar mijn ervaring leert dat ik terugval op mezelf en op een begrijpende (zo interpreteer ik het toch)hand of blik van mijn lieve man. De arts die er staat zal zijn ding wel doen maar jij, jij zet je kind op de wereld! Veel succes en, “duik maar in je weeën” als ze er zijn. Dat zinnetje heeft mij altijd geholpen! Ik duim voor je! Zoen

 5. Peter Rik en metje Blanche Says:

  Jouw over-overgrootmoeder Louise zei net voor de bevalling tegen haar man:
  ‘August, zet maar alles klaar. Ik zal eerst nog even een oven brood bakken’.
  Het komt voor mekaar, Marie!
  Peter

 6. Nonkel Bram Says:

  hop hop hop, met pareltje naar de top!

 7. Marie Says:

  @Annava: ik ben nog niet uitgerekend hé, het is nog altijd drie weken. Maar ronder kan niet, echt niet. Hoe gaat het met Otje, trouwens? En Lien, hoe gaat het met Jip?

 8. annava Says:

  ah, ik dacht dat jij in november moest bevallen, vandaar!
  Met Otje gaat alles goed, deze week lijkt het zelfs alsof hij me energie geeft ipv dat ik er aan hem moet geven. Leuk wel, zo eens iets anders.

 9. Marie Says:

  @Annava: Leuk dat de energie draait, als je zoveel misselijkheid te verduren hebt…De mijne komt zelfs nu nog terug, de energie, en het voelt heerlijk aan.

Leave a Reply