Dragen

October 21st, 2009

Wij zoeken een nieuw draagsysteem.
Ik heb mijn trico slen waar ik de kleinste in zal wikkelen, zolang mijn rug het houdt. Clarisse blijft voorlopig in de buggy, die nog altijd omgetoverd kan worden tot draagmand.
Maar dan.
Vanaf april moet ik ‘s morgens, alleen, drie kinderen naar school/onthaalmama brengen, zonder auto. Ofwel met de fiets, ofwel met de tram.

Opties die de revue al gepasseerd zijn:
* fietskar: kan ik vlot de twee kleinste mee wegbrengen, Anouk die wacht thuis, ik pik haar op en laat de fietskar thuis staan. Contra: geen plaats voor een kar in ons huis, duur en ik vraag me af of ik met de kar naast het fietsen nog iets zal doen?

* trapje achteraan onze buggy, meerijdpanlje noemt dat op de website. Niet echt overtuigd, blijkt meer dan twéé klikken in te houden, en niemand lijkt echt pro. Zolang niet dus.

* Clarisse altijd laten stappen lukt tegen dan misschien wel, maar ik moet haar nog kunnen vervoeren hé, kwestie van wat onafhankelijk te zijn.

* Neen, we opteren niet voor een tweede auto, die eerste maakt al fileleed genoeg mee dat een mens zich soms afvraagt waar we in hemelsnaam mee bezig zijn.

* Rest, en ‘k was die optie eventjes uit het oog verloren, een rugdrager. Mijn nichtje kwam gisteren met dat idee, en ik was plots door het dolle heen. Een rugdrager, begod. Mijn een ijzeren gestel zodat ik die alleen kan heffen, geen beco, een trekrugzak met wat ruimte voor tassen en zo. Zo trek ik alleen mijn plan, heb ik mijn handen vrij, kan ik (met gemak) de tram op, en kunnen we die bovendien ook gebruiken als we naar ‘t bos gaan, of naar de Ardennen. Daar kunnen ze allebei nog in. Betaalbaar ook, dacht ik.

Je ziet me al komen. Iemand een idee? Iemand ervaring? Anna met al je kinderen? Lien, die goed en uitvoerig test?

No Responses to “Dragen”

 1. cica Says:

  Marie , zo’n rugdrager valt ook niet meer hoor. Al hangt het natuurlijk van het gewicht van het kindje af. Ik heb er zo eentje en als ik Alison daarin stop , dan doen mijn schouders achter 10 minuten verschrikkelijk veel pijn. Stop ik Felix erin dan kan ik een marathon lopen. Ik zou het niet gebruiken , moest ik het soms niet nodig hebben.

  MAAR! ik heb een 2ling buggy ( zitjes achter elkaar , mét regenscherm, beide zitjes kunnen plat liggen , dus een maxi-cosi kan er ook in) op overschot staan , proper en een hele makkelijke om op te bergen(neemt minder plaats in dan de buggy die je nu hebt). Je mag hem gerust gebruiken hoor. die staat hier toch maar. laat het maar weten.

 2. Kruimels Says:

  Geen rugdrager, geen beco, maar een goede draagdoek. Een TricotSlen is super voor de eerste maanden, maar daarna hangt ze al snel op je knieën (met kind en al). In een geweven doek (en ooh wat bestaan er mooie) of een MeiTai (idem) kan je zowel je baby als clarisse dragen (op buik en rug). Heb je em even niet nodig. Dan prop je ’em klein opgevouwen onder de buggy…

 3. annava Says:

  Ik ga hier nekeer over bloggen, wacht maar af!

 4. Lien Says:

  Die beco is heel erg goed. Ondertussen heeft half internetland hem gekocht en is bijna iedereen er tevreden van. Ik zou zeggen: je mag hem eens komen testen, al gaat dat met bolle buik wat moeilijker. Ik heb hem zeer intensief gebruikt tot ik zwanger was! Al vind ik een tricot slen idd de eerste maanden wel het gemakkelijkste. Een Mei Tai heb ik gehad maar dat vond ik maar niks… was het knopen beu… De beco plooit ook klein op en veel handiger!

 5. Els Says:

  Hierbij onze ervaring:
  op het moment dat wij er 3 hadden tussen 0 en 2 jaar zaten er 2 in de dubbele pousset, één op de buik of op de rug. Voor een dubbele pousset kan ik je een pousset achter elkaar afraden, is helemaal niet wendbaar in de stad

 6. Els Says:

  ik ga verder, was te snel weg… de dubbele naast elkaar is super handig, gaat overal binnen en de kids zitten er comfortabel in. Enige nadeel: moeilijk te vervoeren met de auto.We hebben de onze uitgeleend (was wel bijna aan het einde), check even hoe het gebruik ervan is. We hebben er ook nog een ligmandje van.
  Voor de rugdrager zijn wij nu onze 2de “deuter” aan het slijten. Wordt verkocht in trekkingwinkels. Je kan een perfecte verdeling doen van het gewicht tussen je schouders en je heupen. J.(16 kg) zit er nu nog steeds in. Onderaan heb je een groot opbergvak.
  Voor de fietskar kan ik je geen advies geven. Ik weet wel dat mensen deze kar ook in de stad gebruiken.
  Als ik nog een idee heb geef ik het je door!

 7. cica Says:

  @Els , Sorry maar dan moet ik je tegenspreken.
  Ik heb zowel een dubbele buggy achter elkaar als naast elkaar.

  De buggy naast elkaar is leuk voor de kids zelf , ze zien elkaar en iets meer opbergruimte eronder.
  Maar , je kan niet op de tram , je kan je moeilijk draaien in de winkel ( zelfs de ruimte tussen 2 kassa’s is soms te weinig om die ertussen te krijgen ). Draait niet soepel , moeilijker om op een berm te krijgen…..en ik heb er verschillende gehad , dus niet 1 bepaald merk/type.

  De buggy achter elkaar : Handig voor op de tram , neemt minder plaats in , handig in de supermarkt ( tussen 2 kassa’s in).

  Maar , iets minder opbergruimte en de kindjes zien elkaar niet.

  Maar Els , dit is mijn mening hoor , als onthaalouder , die al héél wat verschillende types en modellen heeft geprobeerd. 😉

  @Marie , de fietsbak is ook een optie , maar redelijk duur ( Kan je ook een elektrisch model van krijgen). Ik geef je een dezer weken wel wat info mee.

 8. Els Says:

  @cica. Misschien ligt het verschil in de “doelstelling”. De buggy is voor ons niet zozeer nodig voor vervoer in de stad, op de tram Wij houden ervan om buiten te lopen. Een weide doorgaan, prikkeldraad onder, bospaadjes te wandelen. Dit is niet haalbaar met de “lange” buggy, wel met de “brede” buggy.We hebben er zelfs mee over rotsen geklauterd! En, het dubbele zwenkwiel van de duo mountain terrain (om merken te noemen) geeft een oplossing voor het draaiprobleem. En ja, soms zijn doorgangen moeilijk haalbaar bvb tussen 2 kassa’s. Maar, weet je, een standaard rosltoel is zelfs iets breder dan onze duo mountain terrain…stemt tot nadenken.
  Marie, het wordt er voor jou niet makkelijker op.
  Best goed nadenken wanneer je je vervoermiddel meest nodig hebt, voor de andere momenten komt er zeker een oplossing!

 9. Marie Says:

  @Cica en Els: Begrijp jullie allebei, jullie hebben inderdaad totaal verschillende doelen met de buggy. Ik heb ze allebei,de doelen, wat had je gedacht? Ik blijf denken en zoeken. Bedankt voor de tips.

 10. annouk Says:

  Hier mama van 3 kindjes op 2,5 haar tijd. Ook ik ging (alleen) te voet naar school met de kindjes, boodschappen doen, woonde toen centrum stad, op de tram aan zee, …

  Seppe was 2,5, tweeling net enkele weken oud. In eerste instantie (seppe hield helemaal niet van lopen!) zat Seppe bovenop de 2 draagwiegjes. Dan zijn de draagwiegjes ongevormd tot zitjes. Af en toe “propte” ik de kleine twin in 1 zitje in ligstand en Seppe in het andere zitje. Meestal zat de twin in 1 zitje en Seppe vooraan op het voetplankje. Dat ging goed tot de beentjes van de zusjes lang genoeg waren om grote broer weg te duwen 😉 mar tegen die tijd was hij ook groot genoeg om mee te stappen. Af en toe zit de lichtste boven op de kap van de buggy (beentjes onder de duwbeugel door) terwijl luie broer in de buggy zit. Wij hebben een Urban Jungle met zwenkwielen, zitjes naast elkaar. Draait kort, kan makkelijk in de tram via de gehandicapten-ingang, stoep op en af geen probleem … kort om super tevreden. Her en der op mijn blog moeten wel voorbeeldfototjes zitten.

  Succes ermee !

 11. Marie Says:

  @Anouk: Bedankt! Het lukt eigenlijk altijd hé, als je maar wat creatief bent 🙂

Leave a Reply