Allereerst is er Circus.
Eerst is er Beer, die op één poot kan dansen, en ronddraait tot hij zeeziek wordt.
Er is ook Clown, met gekke bekken, gigantische schoenen en een dikke buik.
Er zijn nog Acrobaat, met éénwiel en met Koorddanser, zijn beste vriend.

En er is Mimi.
Mimi Pistolet.
Mimi die niks kan.
Of toch, Mimi kan als geen ander plassen in de struiken. Met haar billen bloot.

Elke ochtend, op de fiets, vertel ik het verhaal van Mimi Pistolet, die krampachtig op zoek gaat naar een act voor in de circustent.
Elke ochtend zoekt ze bloemen, de zon, de poezen en de fietsen bij elkaar. Ze krijgt vlooienbeten, muggenaanvallen en zonnekoorts, maar elke avond stort ze zich vol goede moed op een nieuw en onnozel avontuur.

Ze is onze mascotte van de fiets, en elke keer wéét Clarisse dat er een nieuw verhaal volgt. ‘Billesow’, ‘boote billesow’, krijst ze als ze een helm, fiets of fietstas ziet.

Vergeet het niet, af en toe. Vergeet tussen al die schitterende kinderliteratuur niet om zelf verhalen te vertellen. Van die wendbare, gekke, dromerige avonturenverhalen. Ze zijn gratis, gemakkelijk en fantastisch.

W. vertelt ze in de Ardennen altijd aan alle kinderen, zijn eigen verhalen. Ze zitten muisstil op hun deken en je hoort de spanning zweven. Over wilde Indianen die het bos in zijn gevlucht, over dinosaurussen en vogels, over sterren en vluchtbossen.
Ik vertel ze op de fiets.
Mijn overgrootvader wellicht aan het haardvuur, hij was een groot verteller, schijnt.

En u, wat vertelt u wanneer?

8 Responses to “Mimi Pistolet en de Dagelijkse BloteBillenShow”

 1. Sarah Says:

  super verhaal, die mimi!
  boekje maken?? 🙂

 2. Els Says:

  Terwijl W steeds opnieuw in de fantasie kruipt met de kinderen (ik zit ook soms met open mond mee te luisteren) vertel ik veelal hetzelfde verhaal ‘s avonds.
  Over een klein mannetje dat in je moe lijfje op zoek gaat naar een slaapplaatsje. Doch, nergens is nog plaats. Want, de voetjes zijn te moe van te springen, de handjes hebben téveel getekend, het mondje zoveel gezongen, geproeft…Maar, steeds opnieuw vindt het mannetje ruimte en rust in een mooie kamer in het hart. Het hartje dat altijd werkt, er altijd is voor grote en kleine problemen, het hart dat steeds zorg draagt…

  Vooral ons A vraagt zeer regelmatig om dit verhaal te vertellen, het geeft haar duidelijk rust en is voor haar een prima afsluiter van de dag. J. kan het ook gebruiken als haar gedachten geen rust kennen, als er teveel door dat nog te jonge hoofdje van haar rondtolt.

  En soms, heel soms, vertel ik eens een verhaal zomaar vanuit mijn fantasie, ergens in mezelf verborgen. En, het is correct, Marie, het is zo leuk om te doen!

 3. clarissejananoukmarie Says:

  @Sarah: Ja, en jij maakt de illustraties, akkoord?

 4. Peter Rik en metje Blanche Says:

  Marie,
  Jouw overgrootvader kon urenlang zeer boeiend vertellen. De kinderen waren gek op zijn verhalen.Waar hij ook ging zaten de kinderen( en zij niet alleen) in een kring rond hem heen, vaak angstig en gespannen luisterend maar meestal knettergek bij de goede afloop.Hij kon een boek beter vertellen dan de auteur zelf zonder ‘memorystick’. Gelukkig zijn de meeste van zijn vertellingen genoteerd en gedrukt. Ik herinner me bvb: ‘Van de boer die een peter zocht voor zijn dertiende kind’. Bij het geta

 5. Peter Rik en metje Blanche Says:

  Bij het getal 13 komt de duivel natuurlijk om de hoek gluren.Nu zijn er geen zulke vertellers meer.
  O tempore o mores.
  Peter

 6. sarah Says:

  Deal! ik had trouwens ook zo nen bompa.. zalig!

 7. tante ingrid Says:

  Nu begrijp ik pas waarom Clarisse zo hartelijk lacht als je zegt : Clarisse pistolet!

  CLARISSE PISTOLET!!!!!!

 8. Maragaret Efford Says:

  I cherished as much as you’ll receive performed proper here. The comic strip is tasteful, your authored material stylish. nevertheless, you command get got an impatience over that you wish be turning in the following. sick no doubt come more formerly once more as exactly the similar nearly very often inside of case you shield this hike.

Leave a Reply