Zomer

August 24th, 2009

Eerst was er de zeer fijne avond bij de familie van de familie.
Ik vind dat daar zo fijn en beide zonen liggen nauw aan mijn hart, de schoondochters ook. De ene sedert al lang, de andere sedert nu. Ik ben blij voor de familie van de familie. Ze spreken Jan aan met ‘nonkel Jan’ en we mochten er blijven slapen. Ik kreeg de eer langer te slapen, en de kinderen konden op straat in pyama spelen.

DSC_9669

Verstoppertje zelfs.
DSC_9673

Er was en er is de ‘slakkenperiode’, waarin Clarisse niet anders dan slakken, bananen, pistolets en blote billen tekent. Minuten lang zit ze te kriebelen op kladpapier, met stiftjes, potloden en wasco’s. Ze roept ‘kijk, slak, mama!’ bij alles wat ze tekent.
DSC_9785

Soms levert het fijne dingen op.

Er was het wachten op Stinkie, die in het weekend in de wasmachine moet, mee met de kookwas. Hij stinkt uren in de wind (vraag maar aan Cica) en heeft haar al de bijnaam ‘Stinkie’ opgeleverd. Hij is haar beste kameraad, vriend in nood en verdriet en de kleinste keppe van onze familie. Vlak voor de was klaar is, bij het zwieren, zit ze trouw op haar stoeltje te wachten. Met kreten elke keer als hij aan het wasmachinevenster verschijnt.

DSC_9711

Er was ook feest, kermis en lichtstoet, ondertussen. Allemaal in Ledeberg. De lichtstoet was gewoon een beetje hilarisch, en ik maar stoefen dat dat echt mooi is. Sorry, Marc.
DSC_9771

DSC_9797

DSC_9791

Tussendoor is er het rangschikken van al ons knutselgerief, want Anouk wil altijd schilderen, lijmen, plakken, naaien en tekenen de laatste weken. Ik heb het allemaal in de oude koffer van mijn grootvader gestopt. Nu nog evalueren hoelang dat blijft.
DSC_9778

Af en toe komen daar leuke dingen uit voort, uit dat bricoleren. Zoals de vilten vogels voor de mobiel. De vogels zijn klaar, nu nog het ophangsysteem. Het wordt iets met hout, of zo. Ze is er nog naar op zoek.

vogel3

No Responses to “Zomer”

 1. nonkel choco Says:

  heel mooi, ook die vogeltjes die ik vorige week live kon bewonderen als je hier kwam overnachten,die dinges je weet wel zijn besteld, hihi, en heb nog iets in het oog,iets speciaals,(knipoog)

 2. Sarah Says:

  aah, hier is die mobiel! super!
  ja, ik ben ook nog niet helemaal uit het ophangsysteem.. twijgjes lijken me ok, dun ijzerdraad (AVA) zwiept dan weer zo lekker, visdraad is ook netjes maar niet zo stevig en zwieperig,.. van een draad die eigenlijk voor papieren bloemen bedoeld is (de stengel dan) heb ik een cirkel gemaakt, maar ideaal is het nog niet.

  stof tot nadenken dus, laat me weten wat het wordt he!

 3. tante ingrid Says:

  Er bestaat een soort nylondraad die praktisch onzichtbaar is.Misschien is dat de oplossing?

 4. Nonkel Bram Says:

  twee snelle mokken!!!!!!

 5. annava Says:

  Leuke foto’s zeg!!

Leave a Reply