Gekookte patatjes en een pan waarin nét biefstuk heeft gebakken. In boter. Ik prak mijn patatten in wat rest en ik doe dat zeer weinig, maar wel al 29 jaar nog altijd even graag.

Mijn lieve collega, met wie de dagen te kort zijn en de pauzes een aanééngerijg van verhalen. Over haar zoon, over mijn dochters en vooral, en héél erg gemeenschappelijk, over onze mannen.

Mijn fiets. Mijn fiets, mijn fiets. Ik word panisch als ik denk aan een eventueel verlies, en ik treur op voorhand, zoals een bakvis om haar verdwenen lief.

De wol van de Veritas en de dikke breinaalden in mijn tas. Ik brei een sjaal in dé kleur die ik wou. Ik vond hem na 2.5 minuten zoeken. De voetbalknopen, die na een half jaar zoeken voor 0.75 euro voor mijn ogen kwamen dansen in dezelfde winkel. Ik heb ze nodig voor de wanten voor de zoon van mijn vriendin, en die liggen hier al van januari. Van januari begod. Ik werk ze nu eindelijk af.

De kroon, voor kleinste haar verjaardag in september.

De vilten vogels, waarmee ik zondag een mobiel maak. Schoon, al zeg ik het zelf.

Het opruimen van de zolder, dat eindelijk definitief achter de rug is, alles staat gepakt en gedoosd te wachten op een nieuwe plek. De herinneringen die op zolders zweven. Zo echt dat ik dat voel.

Het nieuwe huis, waarvan de sleutel eerstdaags onze richting uitkomt. Ook drukte daarrond, en plannen die niet rond geraken.

Mijn kinders, uiteraard. Mijn kinders, mijn kinders. Ik kan ze een week missen, maar nu wil ik ze terug. Mét heel hun hebben en houden.

Mijn vent, wat wil je. Hij staat altijd boven op elk lijstje dat met geluk te maken heeft.

No Responses to “De dingen die mijn leven nog veel mooier maken dan het al is”

  1. Els Says:

    Marie, leuk dat je even de tijd neemt om je ervan bewust te zijn dat deze, zo eenvoudige dingen, je leven mooier kleuren. We moesten dat allemaal meer doen, even stilstaan bij de gewone dingen. Dit is een grote energiegever! Het hoeft echt niet spectaculair te zijn!

  2. Annelyse Says:

    Ik word er zelf gelukkig van. Enne … van die mobiel wil ik wel eens een foto zien

  3. clarissejananoukmarie Says:

    @Annelyse: foto volgt, we zitten in de afwerkingsfase.

Leave a Reply