Ster

August 12th, 2009

Voor wie ooit in een sterrenrestaurant gaat eten: hou je ogen open.
Let op die dame die je begroet, je de tafel aanwijst, bij voorkeur stijlvol gekleed gaat, handen heeft die net van de manicure komen, en op schoenen loopt waarvan mijn gemiddeld loon de kostprijs net zou kunnen dekken.

Het zal wellicht de echtgenote van de kok zijn.

Het is hard labeur, daar, voor die madammen. Vrouwen die in de zaal staan van befaamde restaurants hebben een beren-leven, of beter, helemaal geen leven. Ze werken heelder dagen én halve nachten, mogen nooit brullen, moeten altijd vriendelijk zijn en bovendien een uiterlijk hebben om u tegen te zeggen. Ze krijgen een leven waarin hun man hun man bijna niet meer is, en moeten zich content stellen met een echtgenoot die al-tijd werkt.

Zoals mevrouw Desmidt in de Morgen zei: ‘Hoeveel prinses ben je dan nog?’

Ik koester mateloze bewondering voor die madammen.
Amai.

Leave a Reply