Gekregen

August 12th, 2009

We vertrokken met lege handen en kwamen terug met:
groenten

Dat allemaal dankzij een grootvader én een nonkel die beiden een fantastische groententuin hebben, in de Westhoek.

En laat mij nu al heel deze zwangerschap zwaar verliefd zijn op prinsesseboontjes. En op courgette. En op patatjes die duizend maal lekkerder smaken dan alle andere patatten die ik dit jaar gegeten heb.

No Responses to “Gekregen”

 1. nonkel choco Says:

  merci Marie, maar het was graag gedaan en met liefde gegeven.

 2. cica Says:

  Hmmm , niets is beter dan groentjes uit eigen tuin.

 3. Nonkel Bram Says:

  en tomaatjes van nonkel bram en tante evita!!!

 4. nonkel choco Says:

  en nu gaat nonkel de ouderwetse toer op, namelijk, Wecken, of in de oude taal inleggen van groenten.Volgende week ga ik de ketel kopen en dan eerst mijn mompoenen wecken zodat ik er heb voor 2 jaar.Voordeel van wecken is dat je die ouderwetse potten zeker 3 jaar kan bewaren, en kan ik volgend jaar wortelen kweken,en geen pompoenen zetten, want nadeel van pompoenen is, ze groeien overal en nemen enorm veel plaats in.Mijn vriend uit Limoge(fr) zei dat ze nu in frankrijk ook weer enorm veel groeten en vlees inleggen.Dus …we gaan terug naar vroeger, naar de tijd van mijn grootvader.De resultaten geef ik je door Marie.
  Voor deze die intresse hebben : http://www.weck.de

 5. nonkel choco Says:

  en het stopt niet met die courgetten lol

Leave a Reply