Niet dat ik de dagen hier tel, of bijhoud.

Alleen viel mijn oog gisteren op de kalender waarop ik in het begin enthousiast het verloop van de zwangerschap had neergepend.

‘Oh, leuk, schatje, dan ben ik nog een weekje in verlof in november, en kan ik ondertussen de geboortekaartjes en suikers maken.’

Slik.

In november zullen wij welgeteld een maand in ons nieuwe huis wonen, en is het bovendien ook herfstvakantie. Plaats daar de twee dochters bovenop en ik wéét instinctief dat in die week geen tijd meer is voor suikers en kaarten.
Het is niet eens mijn specialiteit, én aangezien wij niet weten of dat groot geweld een jongen al dan meisje wordt, zie ik mezelf daar liggen, stempelend en plakkend in het moederhuis.

Toch maar best al wat vroeger beginnen, vermoed ik, want het idee is er, maar de uitwerking niet.
Verder zoeken dus.

En bij u? Verlof? Verlof gepland? Toevallig ook geen baby’s in aantocht, of net geboren? Annelyse, proficiat, nogmaals, ik heb je dat waarschijnlijk nog niet gezegd.

No Responses to “De dat dat we bijna halfweg zijn”

 1. Annelyse Says:

  Bedankt 😉

  Als het idee er al is, is het belangrijkste al achter de rug hé.
  Hulp vragen hé, want ik zie dat je nog een drukke tijd voor de boeg hebt.

 2. Els Says:

  zwanger…een periode die eindeloos lijkt, een periode van veel plannen. En dan, de realiteit, de tijd gaat zo snel vooruit. Zeker als je zoals jullie nog een verhuis voor de boeg hebt! Niet té hoge eisen aan jezelf stellen zou ik zeggen, proberen realistisch te zijn! En ja, hulp vragen én aanvaarden!

  Mijn verlof zit erop, de eerste week werken ook bijna. Ik geraak terug in de routine. Thuis is het nog een groot vakantiefeest van knutselen, laat en lang slapen, fantasiespelen, rondfietsen, flodderkleren en weinig moeten! Een tijd van vrijheid, blijheid onder het waakzame oog van papa…wat dat ook mag betekenen!Ik ben er alleszins meer dan gerust in! LEVEN noemen we dat!

  En, neen, er is geen baby op komst, of wat had je gedacht? 😉

 3. clarissejananoukmarie Says:

  @Els: Geen baby, dus.
  Gelukkig duurt de vakantie nog even, Jan is ook in verlof volgende week. De vrouwen zullen wel werken 🙂
  Wel stukken gemakkelijker hé, gaan werken als je de ochtendrush niet hebt.

 4. fie Says:

  hier ook aan’t genieten van een beetje verlof en vooral ook aan het wachten op een baby die er schijnbaar niet uit wil 😉

 5. sarah Says:

  Geen baby, geen verlof..
  Laat maar weten als je hulp nodig hebt met de kaartjes of suikertjes 😉

 6. nonkel Says:

  we gaan vroeg de collectie gaan bekijken hé Marie wij twee, zo kan je telkens als je wat tijd hebt, prutsen aan de suikerbollen.groetjes en tot hoors.Nonkel choco 🙂

 7. cica Says:

  Hoi Marie , Jan , Anouk , Parel en natuurlijk mijn allerliefste schatje Clarisse. 🙂

  ( wat fijn om Clarisse plots op mijn voicemail te horen , ze klonk al zo anders joh! )

  Aanstaande zondag zit de vakantie erop. Er is heel wat veranderd. ttz , de keuken en living zijn herschilderd , onze kapoenen kunnen opnieuw beginnenmet de muren “herbeplakken met choco en dergelijke”. haha.

  Dus maandag beginnen we met volledig herlaadbare batterijen terug aan de opvang……jammer dat we Clarisse nog een hele week moeten missen.

  Een baby? Goh , het is al één keertje misgelopen en eigenlijk , eerlijk gezegd , ik heb voldoende liefde van mijn opvangkindjes. Ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat wij zelf een kindje zouden hebben. Ik heb graag “me time” en tot heden is dat nog steeds zo. Ik denk , ongewild of niet , dat ik in dit leven kinderloos blijf. Hoewel dat ook niet klopt……………ik ben nu eenmaal een onthaalmoeke ,eentje die met hart en ziel elk kindje graag ziet , maar eentje van onszelf , van P. en mij , nee , ik denk het niet. Maar och , niet getreurd ….. er zullen nog vele lieve kapoenen mijn levensweg doorkruisen en daar hou ik mij aan vast.

  PS: Jullie gaan het heel druk hebben de komende maanden , ik wil overal mee helpen , waar ik kan en mag. ( Behalve behangen , dat kan ik nu eens niet , haha)

  Heeeeeeeeeeeele dikke knuffel aan Clariise….en zeg maar dat ik haar ook mis.

  x Cica

 8. nonkel choco Says:

  maken we na dit weekend Marie een datum vast,voor de selectie? Ik ga eerst je broer en vriendin ophalen en dan naar de begrafenis van de broer van Meter, zijn vrouw zei je altijd dat dat een toffe tante was.zal dus een drukke vrijdagnacht worden voor nonkel maar ja, wil best eens zien wat die kleine zal krijgen, en beloofd, ik zal het aan niemand zeggen als we voorbij de kassa gaan bij…..wij weten meer he. Heb nu genotenvan het alleen zijn en het verpoten van stekjes voor jullie kleine tuin, kruiden etc, maar ze moeten groeien zoals dat Filleberke in je buikje hé.greets Nonkel

 9. Marie Says:

  @Cica: Och God, dat wist ik niet. allee jong, en ik vind dat jij zo bij kindjes past.
  Maar ja, als je al heelder dagen zoveel pagadders rond je heupen hebt:)

  Zij verlangt ook naar jou hoor, tot héél binnenkort, voor een apero in ons nieuwe huis:)
  Groetjes aan p

Leave a Reply