De redenen

July 5th, 2009

Waarom wij het huis kopen dat we kopen:

* de buurt
* de brede gang
* de mooie deuren (en de mooiste die staat op zolder, verstopt tussen een hoop rommel)
* de planken vloeren
* de lichtinval
* de druivelaar
* de trap
* de bovenruimtes
* de zolder, waar ik wilde plannen mee heb

Nu nog:
* wachten op de sleutel
* de rommel sorteren: de meeste rommel vliegt het huis uit, ik wil niks mee dat niet schoon is
* dat houdt in dat een aantal kasten sneuvelen, plastieken speelgoed op de rommelmarkt verkocht wordt, en teveel jeugdsentiment met de vuilnisman-van-het-papier meegaat
* alleen de liefdesbrieven, die van Jan én die van mij, van onze vorige levens, verhuizen mee, want het geeft een goede indruk als kleinkinderen zich later over je hebben en houden buigen. Liefdesbrieven met vermufte parfumgeuren, kruisjes en eeuwige beloftes, meer moet dat niet zijn
* een pop of twee en wat oud speelgoed van de jaren ’70
* de familie-commode-kast met marmer blad, één van de weinige meubelen die van Jan zijn

Verder:
* verdwijnt die af-schu-we-lijke lamp uit onze living,
* sla ik die stomme blauwe kast met de deur die altijd open valt, in stukken,
* hou ik van mijn boeken alles, maar dan ook alles bij,
* ben ik op zoek naar een kast voor alle kinderboeken

Want als ik zo eens door mijn collectie kinderliteratuur snuister, dan glim ik hier meer dan een beetje, want ik heb zowat een kleine collectie om u tegen te zeggen:
Guido Van Genechten, Max Velthuys, Vos en Haas, alles van bart Moeyaert, veel van Anne Porvoost, pakken Klaas Verplancke, tonnen Carll Cneut, Annie M.G. Schmidt, Roald Dahl en dan nog een kast of drie hedendaags kinderwerk, met véél illustraties, kartonnen boekjes met hopen en dozen boeken van toen ik klein was.

Met als kers op taart voor tweejarigen: Het kartonboek Binnendingen. Dat hier op zeer veel enthousiasme wordt onthaald, dees dagen. ‘Kijk, mama, kijk’, bijvoorbeeld. En ‘boekje lezen, mama, help’.
Een echte, echte aanrader.

No Responses to “De redenen”

 1. tante ingrid Says:

  Proficiat meet de koop en groot gelijk met je voornemens.Een mens moet af en toe wat grote kuis houden, dat houdt vooral de geest en het hoofd gezond!
  Maar ja, ik heb 4 jaar gespaard aan een oude commode.Toen dachten we : geen mens die zo’n oud kastje nog wil…en gisteren kreeg ik je telefoon.Ik heb me voor de zoveelste keer voorgenomen : niets, maar dan ook niets gaat hier nog het huis uit.Want nog geen twee dagen later is er al vraag naar en dan heb ik zo’n spijt!

 2. Els Says:

  Wel, Marie, dat is nu echt de super positieve kant aan verhuizen: ruimen ruimen ruimen en plaats maken. Zoals “tante Ingrid” schrijft: dit houdt je gezond!
  Veel succes!

 3. Peter Rik en metje Blanche Says:

  Wel, wij zijn wel acht keren verhuisd, telkens onder de leiding va

 4. Peter Rik en metje Blanche Says:

  Wat stoort er me altijd? Ik wou schrijven: telkens onder de leiding van generaal ‘rommel’. Zo en zo alleen gebeurt de grote kuis!
  Peter

 5. annava Says:

  ooh leuk leuk leuk! Proficiat

Leave a Reply