Waarom niet?

June 8th, 2009

De impact van de verkiezingen op Anouk

Kiezen voor Vlaanderen is tegen de Turken, en dat begrijp ik niet. Hoe kan ik nu tegen Gözde kiezen? Ze is mijn vriendin. (Wellicht bedoelt ze het Vlaams Belang)

Waarom kiest niet iedereen voor Daniël? Hij zorgt dat wij een leuke stad hebben en doet zo zijn best, mama. Hij is ook grappig hé (Ze ziet een affiche van de burgemeester die ze herkent, ‘t is nu niet dat wij hier thuis familiair doen over onze burgervader hoor)

Spa kiezen is altijd rood, is dat zo? Wat bedoelen ze met rood?

Mama, waarom kies je niet voor Groen? Dat gaat wel over onze longetjes hé mama. En over het Keizerspark.

Open vuludu, wat wil dat zeggen?

Is er in Europa ook een burgemeester en een minister? Hebben die ook een spaarpotje van de mensen gekregen? Gelukkig, dan kunnen wij arme mensen helpen.

Is Bart De Wever echt een slimme mens?

Ik herinner mij als kind luide zondagen in de living van mijn grootouders. Er werd een aperitief gedronken met een groot deel van de familie, en wij moesten stil zijn als er op tv iemand belangrijks aan het woord was. Ik herinner mij weinig vragen, zoals bij haar, wel dat ik het Vlaams Blok afschuwelijk vond.

Ik ben blj met haar naïef beeld, want ik voel nu al dat het goed komt.

No Responses to “Waarom niet?”

  1. Tante Evita Says:

    Ik denk dat Anouk gewoon een stuk minder naïef is dan de meeste Vlamingen! Het komt idd meer dan goed, Marie (toch met Anouk tenminste…)!

  2. stijnbaert Says:

    Prachtige post 🙂

  3. annava Says:

    Ooh, schitterend. Heel grappig

Leave a Reply