File en groene curry

May 28th, 2009

Wat kan een mens beter doen dan lekker koken om een file van 2 uur te doen verdwijnen?

Groene-groenten-curry, met rijst. Weeral zonder camera want die vertrekt binnenkort naar Amerika voor een paar weken.

Koop veel soorten groene groenten: broccoli, komkommer, groene paprika, courgette,…
Koop grote garnalen, currypasta en kokosmelk.
Zorg voor verse koriander, verse peterselie, ui en look.
Koop goede rijst.

Snij ui en look en bak zachtjes in wat olie.
Voeg de grof gesneden groenten toe en bak knapperig.
Pel ondertussen de garnalen en bereid de rijst voor.

Voor de rijst heb je eigenlijk weinig anders nodig dan goede gekruide olie. Bak de rijst glazig in de warme olie en overgiet met kokend water tot hij klaar is. Zorg dat hij glanzend, kleverig en uitgebakken is.

Voeg kokosmelk en curry toe aan de groenten en laat eventjes doorkoken. Voeg op het laatst de garnalen toe en besnipper net voor het serveren met koriander en peterselie.

Héél lekker met gedroogde ajuintjes, al lusten mijn dochters dat niet.

Voor de rest: je zult alleen maar gesmak horen. En je zult voor de rest van je leven geen rijst uit een zakje meer koken. Jakkes vlugge rijst.
Mme Zsazsa heeft een lekker recept voor het prepareren van rijst.

Smakelijk.

No Responses to “File en groene curry”

  1. Tante Mieke Says:

    Help, wie kan mijn lief omtoveren in een superkok,die mijn fileleed van meer dan 3 uur kan doen vergeten… en de bijhorende stress van…. wat zullen we straks weer snel op het bord toveren?
    Vreemd Marie dat niemand hierop heeft gereageerd,allemaal gelukkige mensen die niet beroepshalve in de wagen naar het werk moeten.

Leave a Reply