Bentoboxen en pampers

May 22nd, 2009

Het één heeft niks van doen met het ander, maar beiden kwamen in me op vandaag.
De bentoboxen, omdat ik de voorliefde voor degelijk voorbereide lunchboxen van de Japanners heb ontdekt. Al een jaar of acht eigenlijk, toen een Japans kind in mijn stageklas me met veel trots zijn ‘boterhammendoos’ presenteerde. Ik viel bijna om. De accuraatheid en liefde waarmee die mama haar zoon culinair én esthetisch verwende. Amai. Niet alleen oogde het schoon, het zag er ook allemaal lekker en uiterst aantrekkelijk uit: kwarteleitjes, mooi verpakte gestoomde komkommer, verpakt in een preibundeltje, wilde rijst in een balletje gerold met sesamzaaadjes, eierpannekoekje en iets zoets. Er waren nog drankjes en er was ook rauwe vis, maar daar herinner ik me weinig van.
Hoedanook, ik heb een dochter die zeer manipuleerbaar is (twee zelfs) als het om eten gaat: ik moet maar wijzen op de vitaminen en eindeloos zeuren over het tempel-zijn van je lichaam, en ze eet alles wat ik haar geef. Ik zou haar boterhammen graag wat gevarieerder maken en aanvullen met kleine porties groenten en fruit. Ik doe een tweede poging om me een bentobox aan te schaffen. Echt deze keer. En ik maak haar weer vanalles wijs over eten en al.

De jongste kent maar één woord als het over eten gaat: lekker.
Ze maakt grove draaibewegingen over haar buik en eet alles wat ik haar geef. De ene keer minder dan de andere keer, maar altijd voldoende. Meestal teveel, vermoed ik.
Daar wij ‘s avonds koken, eet ze gewoon nog eens mee, dan wel zonder vlees/vis, omdat ze die porties ‘s middags bij de onthaalmama krijgt. Dus enkel groenten en rijst, pasta of patatjes. Onze Cica kookt trouwens subliem voor ons kind, jong. Wat een geluk.

En dan de pampers: Ik koop altijd echte Pampers. Uit koppigheid, omdat ik bij vorig kind geen centen had voor Pampers, en me moest behelpen met goedkopere versies. Ik herinner me veel gesakker en natte broeken, maar bon. Nu let ik zelfs niet eens meer op de prijs van de Pampers, ik weet begod niet wat een doos in de Colruyt kost, want mijn lief gaat daar om.
Ik weet wel dat ik bij elke pamper blij ben dat ik die heb, ecologische dingen zijn echt niet aan mij besteed. Ik denk dan al eens aan mijn grootmoeder die vandaag 80 is, en die dat nog niet volautomatisch deed met haar negen pagadders in de tijd.
Ik heb echter een nichtje die dat af en toe eens uittest, andere soorten pampers. En ik vind dat eigenlijk wijs hoor, want waarom zo je veel moeten betalen als blijkt dat er een kwalitatief gelijkaardig product bestaat dat minder kost. Een oproep aan mijn lezers( -essen, wellicht): ooit al eens andere pampers geprobeerd? Wat zijn uw bevindingen? Voordelen? Nadelen?
De billen van onze kinders zullen u dankbaar zijn.

No Responses to “Bentoboxen en pampers”

 1. Sarah Says:

  Ik heb alleen nog maar pampers en het colruytmerk ‘happy baby’ uitgeprobeerd.
  Voor overdag geen klachten van happy baby, maar ‘s nachts heb ik het nog niet durven riskeren. Ik heb ook al gehoord dat de luiers van het kruidvat ook wel ok zouden zijn.

 2. Lisa Says:

  Ik heb al uitgeprobeerd, delhaizemerk, kruidvatmerk en ECHTE pampers.
  Resultaten:
  Delhaize: niet tevreden, bij de eerste pamper al kaka tot in zijn schoenen:-(
  Kruidvat: veel uitslag en rode bobbeltjes sinds ik de pampers uittest, toeval???
  Pampers: geen klachten!
  nog uit te proberen: happy baby, nog geen klachten gehoord.
  Ik hou jullie op de hoogte…

 3. cica Says:

  Merci voor de lovende woorden. We doen ons best. 🙂
  De Pampers zijn nog altijd de beste , ook die van het kruidvat vind ik oké. Maar de pampers die ik meest het verfoei zijn die met een laag plastiek langs de buitenkant. Bij iets warmer weer slaan de billetjes daar vuurrood door.

  En als nu iedereen eens pampers zou kopen naar de gro(o)(t)te van hun kind , dan was ik dubbel zo blij.

 4. Els Says:

  Over pampers weet ik niet veel. In de negen en een half jaar gebruik van pampers heb ik me aan geen andere pampers gewaagd dan “pampers”! Met vreugde heb ik vastgesteld dat het laatste pak, dat ik vorige week kocht, enkel zal gebruikt worden voor kleine bezoekertjes of, in geval van virus-bezoek in de darmen van onze kleine koning!
  Ja, al onze kids zijn net en proper, overdag èn ‘s nachts! We zullen dit dit weekend op gepaste wijze vieren!

 5. clarissejananoukmarie Says:

  @Els: heerlijk, na al die jaren, manmanman
  @Cica: Zijn de pampers die ik koop, ok? Naar grootte dus? Zeggen hé 🙂

 6. els Says:

  Snif snif, het was te vroeg gefeest! A. heeft beslist nog even verder te doen met de pampergeschiedenis. Nu, ik heb er het volste vertrouwen in dat het niet al te lang meer zal uren voor we dit hoofdstuk definitief kunnen afsluiten! (zeker niet meer zo lang als we al bezig zijn…)

Leave a Reply