Stijladvies

April 24th, 2009

Voor wie dringend advies wil over zijn kledingkeuze en bijhorende accessoires, mag gerust bij ons op de koffie komen.

Er loopt hier immers een scharminkel van 9 rond dat met één blik (ik zeg het u, ik sta dan net 10 minuten lang kleedjes te plukken uit mijn kast) aangeeft dat mijn garderobe-van-de-dag op niks trekt. Ouderwets, zucht ze, en ze draait zich in haar deken.

Soms is ze echter beter gezind in de ochtend en kreunt ze, met een warhoofd, en één oog open: ‘Prachtig. Echt prachtig. Mag ik het hebben als jij oud en ik groot bent?’

En ik wéét instinctief dat zij wéét wat ik schoon vind. En wat niet. Dat ze niet echt verbloemend spreekt, schuiven we dan maar op de leeftijd, zeker?

Alleszins: u bent welkom. Voor ongezouten stijladvies. Met koffie.

No Responses to “Stijladvies”

 1. cica Says:

  Daar wil ik wel eens gebruik van maken. Ik draag zelden , zeg maar nooit , een kleed of rok. Ik vind niet dat ik er het figuur voor heb. En dan heb ik het niet over dikke bovenarmen 😉
  Misschien dat een kritische blik van een zeer kritische 9 jarige kan helpen?

  Kopke koffie is altijd welkom 😉

 2. satur9 Says:

  Ik heb er hier ook zo één rondlopen. Ze is 15 ondertussen. Nóóit heb ik haar terug naar boven moeten sturen omdat ze een verkeerde kleurencombinatie aanhad, of omdat ze ongeschikte kleren voor het seizoen aanhad. Heel af en toe verwaardigt ze zich om te vragen of wat ze aanheeft, ook bij elkaar past. En dat doet het dan ook altijd. Af en toe vraag ik haar zelf, als ik iets aanheb waar ik onzeker over ben, of het er wel doorkan. Ik vind dat allemaal best wel plezant, eigenlijk.

 3. clarissejananoukmarie Says:

  @satur9: Ik vind dat allemaal best ook wel plezant hoor 🙂

 4. Lieve Says:

  Ja als ik zo echt moeite heb wat aantrekken dan helpt mijn 17-jarige en dan krijg ik ook wel eens komplimentjes en dan is ze fier dat ze een goede smaak heeft ( en ik de juiste keuze aan kleren )

 5. Els Says:

  Op een moment dat je er de tijd voor hebt is niets leuker dan met één van je kinderen je kleren kiezen. Opvallend is dat onze oudste zoon een bijzondere smaak heeft. Zowel voor mij als voor zichzelf zoekt hij de juiste spullen uit. Het was een waar genoegen met hem zijn communiekleren te gaan kiezen. En, dat hij zal gezien zijn, daar ben ik zeker van!
  Anderzijs vond hij mijn kleerkeuze niet helmaal je dat, onvoldoende kleur (zwart mama, waarom? je draagt dat anders nooit, het is mmoi maar een beetje triest!). Dus, ik maar op zoek naar een tweede outfit. Waar kinderen al niet goed voor zijn!!!!

Leave a Reply