Het bovenarmencomplex

April 23rd, 2009

Of hoe zware bovenarmen plots hét gespreksonderwerp kunnen zijn op de middag.

Mijn mama en tante dragen géén t-shirts met korte mouwen. Te dikke bovenarmen. Genetisch bepaald, zeggen (of denken) ze.
Zo dik zijn die bovenarmen niet, maar misschien wel wat dikker dan de doorsnee-boven-arm.

Mijn collega op de naailes was even resoluut: ‘Ik draag nooit korte mouwen’.

Collega op het werk bevestigt: ‘Niet voor mij, korte mouwen.’

Als ik deze avond in volle vaart naar huis fiets, rem ik nog net op tijd voor een gigantisch zwaarlijvige mevrouw. Ze draagt een veel te getailleerd kleed. Het staat haar wel, want het heeft de kleur die bij haar past. Ze heeft overschotten vel en vet, maar het lijkt niet zo, want ze loopt fier en lijkt zich van al die kilo’s weinig aan te trekken. Haar kleed is mouwloos, en haar armen véél te dik.
Niks te complex bij deze dame.
Groot gelijk, zou ik zo zeggen.

Hebt u daar ook last van, dames, van dat grappige complex?

7 Responses to “Het bovenarmencomplex”

 1. els Says:

  Neen, neen en nog eens neen!
  In je leven verandert je lichaam continu, soms ben je wat minder blij met het ene, dan met het andere. Voor mij is het boeiend om dat in de gaten te houden!
  Om één of andere reden heb ik genetisch meegekregen blij te zijn met mijn lichaam, op voorwaarde dat ik het koester en er zorg voor draag! Het is een uitdaging dit door te geven aan onze kids!

 2. annava Says:

  Ik heb eerder last van een kniecomplex.
  Vind ik nu echt het lelijkste deel van mijn lichaam ze, mijn knieën! Maar het gaat toch niet zo ver dat ik ze altijd verstop, gelukkig.

 3. Lien Says:

  Neen, want ik heb geen dikke bovenarmen 🙂

 4. huguette Says:

  Breek me de bek niet open ! Als er nu één ding is -er zijn er wel meerdere, maar soit- dat ik zou veranderen dan zijn het mijn bomma-bovenarmen.
  Nooit draag ik korte mouwen, al is het 40 graden.

  Ik heb die gigantische bovenarmen van mijn bomma geërfd, en met het ouder worden gaat het steeds meer hangen.

  En ik weet het wel, geen complexen en tevreden zijn met je lichaam enz. Maar mijn redenering is : accentueer je sterke punten en verdoezel de minder fraaie kanten. Want geef toe, dat doen we toch de hele tijd over alles.

 5. Lieve Says:

  Jaja, die bovenarmen zijn wel een probleem maar ik lig er niet wakker van ! Enkele turnoefeningen en dan maar hopen dat t niet erger wordt.

 6. Isabel Says:

  Als dochter van één van die tantes kan ik me volledig terugvinden in het bovenarmencomplex. Met de jaren lijken ze uit te dijen hoewel de rest van mijn lichaam in proportie blijft. Het zit dus in de genen!

  Maar ik trek het me niet aan, en blijf mooie en mouwloze topjes kopen. Mensen hebben me al gevraagd of ik aan competitie zwemmen doe (not)! Ik verkies dit als een compliment te beschouwen en maak mezelf graag wijs dat mijn bovenarmen één en al spiermassa zijn…

 7. Adan Hamp Says:

  I truly enjoy looking through on this site, it contains fantastic blog posts.

Leave a Reply