Vanalles

April 22nd, 2009

Er is veel te weinig tijd om het internet te bezoeken, deesdaags.

Er zijn naailessen, kinders, huizen te koop en er is schoon weer. Er zijn mappen vol foto’s die ik dringend moet bewerken, want ze liggen al meer dan een week op mij te wachten.
Er is het zoete nagenieten van feesten allerhande, en het dromen van ons trouwfeest volgend jaar. Het krijgt vorm: het wordt een tenten-feest met alle kinderen van onze vrienden erbij.

Er is de nare droom dat mijn grootvader zou sterven en ik loop al de hele dag te janken als een kind: om half zes deze ochtend in mijn bed, op het toilet op ‘t werk, in de auto. Pff. Het is niet eens waar. Maar het voelde wel een beetje zo.

Er was de plezante, vurige, vriendelijke kennismaking met de Brugse Poort: bomen, kinderen en Turkse muziek. Mooie huizen en veel warmte. Ik geloof dat ik daar graag zou wonen, ik. Het kriebelt zelfs een beetje. Maar hoe slaag ik erin Ledeberg achter te laten, denk ik dan, want toen ik hier voor het eerst kwam, had ik zwaar de kriebels in mijn buik.

Er is het schoonste Westvlaamse woord dat gekozen is, maar waarvoor nog geen post geschreven is. Dat komt, dat komt.

Er is nu nog net genoeg tijd voor mijn bed en mijn boek. Dit is het zowat. Fijne nacht.

2 Responses to “Vanalles”

  1. Els Says:

    Fantastisch toch hoe verschillende mensen kunnen zijn en elkaar toch begrijpen. Ik ben overtuigd dat ook jij begrijpt dat wij niet zouden aarden in de Brugse Poort maar, toen ik hoorde dat je daar een huis zou gaan bekijken, voelde ik dat het voor jullie meer dan juist zit. Jullie zouden kunnen genieten van het leven in brede zin, jullie hebben die ruimte en kracht om in de smeltkroes van mensen te leven en te groeien. Diep in mijn hart benijd ik dat een beetje…
    Neem je tijd om je stekje te vinden, om een beslissing te nemen, de juiste oplossing zal plots voor je staan! Liefs en, tot binnenkort!

  2. boochiebhoo Says:

    Thanks for your amazing writing. I always appreciate your point of view. Please continue sharing your writings and I will keep coming back!

Leave a Reply