't Is weer feest!

May 30th, 2008

Een echt groot feest, deze keer. Met hapjes en chocomousse. En daar ben ik nu mee bezig zie. Aardappelen koken (voor aardappelkoekjes met zalm en dilleroom), pesto maken (voor pasta met pesto van zongedroogde tomaten), zalm in julienne snijden, eieren scheiden, chocolade smelten. Met veel hulp van marleentje, uiteraard.
En het ruikt hier wel lekker, moet ik zo zeggen. Alleen de hoeveelheden zijn moeilijk: hoeveel pasta kook je voor ongeveer 80 man? Hmmm…
Ik voel me gelijk een beetje een echte kok, vandaag. Een klein beetje maar.

Toeval

May 29th, 2008

Vandaag krijg ik bezoek van
1. mijn poetsvrouw
2. mijn schoonzus en schoonmama
In die volgorde welteverstaan. Ware het omgekeerd geweest, het was minder aangenaam geweest. Image building, je weet wel.

Als je, net als ik, twee- of driemaandelijks de programmafolder van de Kopergietery in je bus krijgt, dan is het je wellicht al opgevallen: dat boekje zit, als grote uitzondering, ontzettend goed qua vormgeving. Als je dan, net als ik, zo nieuwsgierig geworden bent naar de vormgever zelf, dan heb je wellicht ook al gezien dat het Pieter Gaudesaboos is. Dan besef je hoe het komt dat je elke folder reikhalzend afwacht, speurend naar de postbode.
Blij als je bent, deel je de folder met je dame. Je maakt haar enthousiast voor een voorstelling in de nabije toekomst (als die nog niet volzet is, uiteraard). Ze zegt ‘ja’ en ‘joepie’. Ze zegt er ook bij, langs haar neus weg: ‘Wie heeft dat raar boekje gemaakt waar al dat toneel in staat?’

En dan weet je plots weer dat smaken verschillen, dat kinderen nu eenmaal anders zijn. Dat ik alle boekjes van de Kopergietery toch maar zorgvuldig bewaar. Tot ze de woorden ‘melancholie’ en ‘van vroeger’ kent.

Madam

May 27th, 2008

* er verdwijnt lippenstift, oogschaduw en crème uit mijn kast.
* Ik moet steeds vaker op zoek naar mijn sjaals, armbanden en ringen.
* Ik weet bijgod niet waar al mijn hakken plots naartoe zijn.
* Ik sta een kwartier later op dan anders, want de badkamer is toch bezet.

Ze wordt groot. Erg groot. Ze stelt zich vragen zoals: ‘past die trui wel bij mijn jeans?’, ‘Lijk ik niet teveel op een jongen met die jas?’, ‘Wat doe jij aan voor het trouwfeest?’
Ze is een echte madame aan het worden. En dat doet mij plezier.

De rups

May 26th, 2008

Een lange stoffen rups, een beetje zoals een héél lang knuffelbeest. Langs beide zijden hangen stoffen lussen, waarin perfect een kinderkleuterhandje past.
Zo zag ik een juffrouw deze ochtend op de tram met haar kudde kleintjes. Elk kleutertje kreeg bij het afstappen een lusje, en zo liepen ze gestaag verder. Veilig met de handjes aan de rups.
Zo eenvoudig én handig tegelijk.

Bugaboo rules

May 25th, 2008

In eerder tijden tsjokte ik rond met kleine, oude, versleten buggy’s. Met harde wielen en quasi geen zitcomfort. Stoep af. Stoep op. Ik kreeg van mama een échte driewieler toen Anouk geboren werd, maar na enkele weken was hij al gestolen. Toen werden we weer veroordeeld tot het gebruik van een oud exemplaar.
Onze kleinste dame heeft het geluk op een moment in ons leven gekomen te zijn dat ik dat vooraf allemaal bestudeerde. Fora afschuimen, criteria naast elkaar leggen, ge weet wel.
Onze dame heeft het geluk geen shokken te moeten opvangen zoals de andere kinderen. Want wij hebben ons zowat een jaar geleden een Bugaboo aangeschaft. Duur, ik weet het wel. We hebben daar dan ook meer dan één nacht over geslapen. Over die 700 euro en een beetje. Want uiteindelijk vind ik dat veel geld voor de korte periode dat je die kar benuttigt.

Maar wij zijn wel content. Héél content. Eerst over de wieg, die ruim en groot is en mij het gevoel geeft dat ik er zelf in zou willen liggen. Over de wielen ook. Over de matras en de kap, wij hebben daar allemaal geen klagen over gehad. Nu hebben we al een eindje de wieg voor zitmodel ingeruild en we blijven even content. Het zitmodel kan plat, en dat is nog eens gemakkelijk als madam wil slapen. We hebben een regenkap én een muggennet. Alleen de prijs van het parasolletje was hoog, en een simpel model van Dreamland voldoet ruimschoots.
Als ik op basis van ons gebruik de dagprijs bereken van onze kar, dan kost ze ons eigenlijk nog weinig. Vooral omdat wij toch nog een kindje willen, en de kar dus gerecupereerd zal worden.

En last…qua vormgeving vind ik de buggy by far de mooiste die ik ken. En als je dan toch 700 euro spendeert, dan kan het zowel ook mooi zijn hé.
We zijn tevreden customers van de Bugaboo. Echt waar.

Doe een keer Turks

May 24th, 2008

Eens zo uw Turkse buren nadoen, en op de stoep gaan zitten met een fles cava, mozzarella en salami. Ge moest eens weten welke wijze maten wij hebben.
Ge moest bovendien eens weten hoe wijs het schoolfeest was.
Ge moest dat allemaal eens weten.

De hemel in mijn mond

May 24th, 2008

Ben ik nu de allerenigste die speculaaspasta niet super vind?
Ik vind het een wreed goedje, en absoluut niet smakelijk op mijn boterham. Er bestaan twee versies: De lotuspasta en een andere. Beiden kunnen me niet echt bekoren.
By the way, speculoos gesopt in koffie smaakt véél lekkerder en is authentieker dan de pasta.
Het interview met de uitvindster in kwestie vind ik, net als de pasta, vrij flauw. Zeggen dat er granen in zitten, om de tegenstelling met choco in de verf te zetten…Een beetje gezond verstand graag. Speculoos is toch voornamelijk suiker? Of heb ik dat dan zo mis op?
De pasta heeft me niet overtuigd, het interview in de Morgen met Els Scheppers nog véél minder.

Opendeur

May 23rd, 2008

Er heerste een gezellige drukt ebij Anouk op school vandaag: overal liepen kinderen en leerkrachten rond, gewapend met borstels en blikken. Ramen zepen, spinnewebben weg, een laatste stoel of jas op zijn plaats.
Het leek er gelijk nieuw. Want blinkende ramen, een mens knapt daarvan op. Een school dus blijkbaar ook.
Er staan tafels buiten, er staat drank koel. Er zijn overal bloemetjes. De kinderen kennen hun rol en de kostuums liggen klaar.

Nu nog wachten op wat mooi weer. En op morgen. Want morgen is er schoolfeest/opendeurdag.
Voor wie over baby’s beschikt, in Gent woont en nog op zoek is naar een school: er is nog plaats. En u bent morgen meer dan welkom. Van 2 tot 6.

Hieperdepiep!

May 23rd, 2008

Met veel tromgeroffel en juichende kindjes op de achtergrond, presenteren wij u, met veel tevredenheid maar (voorlopig nog) veel mankementen….

KOKERELLA

(Het is het begin, het moet nog een andere vorm krijgen, het moet nog inhoudelijk versterkt worden, er volgt nog veel meer informatie over het project in de loop van juni. Maar het is een begin.)